Kοκαΐνη αξίας 150 εκατ. ευρώ βρέθηκε σε ελληνικό φορτηγό πλοίο της Laskaridis Shipping

Οι ιταλικές αρχές βρήκαν κοκαΐνη αξίας 150 εκατ. ευρώ (164 εκατ. δολάρια) κρυμμένη σε ένα φορτηγό πλοίο της Laskaridis Shipping στη Βενετία.

Πλάνα από ελικόπτερο δείχνουν έναν αριθμό τελωνειακών σκαφών να περιβάλλουν το ελληνικών συμφερόντων, 75.100-dwt Atlas (κατασκευής 2012).

Στη συνέχεια, οι αξιωματούχοι παρουσιάζουν σχέδια μελέτης του πλοίου με σημαία Λιβερίας, προτού σταλούν δύτες για να επιθεωρήσουν το κύτος.

Μπλοκ ναρκωτικών τυλιγμένα σε μαύρο πλαστικό ανασύρονται και δοκιμάζονται σε ταχύπλοο.

Η

υπηρεσία επιβολής του νόμου Guardia di Finanza δήλωσε ότι η κοκαΐνη ήταν κρυμμένη μέσα σε αγωγούς εξαερισμού.

Βρέθηκαν συνολικά 570 πακέτα βάρους 850 κιλών.

Το σκάφος υποβλήθηκε σε περαιτέρω ελέγχους την Πέμπτη.

Κανένας από τους ναυτικούς που επέβαιναν στο πλοίο δεν έχει συλληφθεί.

Για την ανεύρεση των ναρκωτικών χρειάστηκαν αρκετές έρευνες, αρχής γενομένης από την Τρίτη.

Τα δεδομένα AIS έδειξαν ότι το χύδην φορτηγό πλοίο παρέμεινε αγκυροβολημένο στη Βενετία το πρωί της Παρασκευής.

Είχε αναχωρήσει από το Σάντος της Βραζιλίας στις 23 Μαρτίου και έφτασε στη Βενετία στις 17 Απριλίου.

Τα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων αποτελούν πιο συχνά στόχο για το λαθρεμπόριο ναρκωτικών, αλλά και άλλα πλοία μπορούν επίσης να βρεθούν να χρησιμοποιούνται άθελά τους από συμμορίες.

Τον περασμένο μήνα, η ευρωπαϊκή αστυνομική υπηρεσία Europol δήλωσε ότι περισσότεροι από 200 τόνοι κοκαΐνης έχουν μεταφερθεί μέσω των δύο πιο πολυσύχναστων λιμανιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης από εγκληματικές συμμορίες αφού εξασφάλισαν μοναδικούς κωδικούς εμπορευματοκιβωτίων από διεφθαρμένους εσωτερικούς υπαλλήλους.

Μια έκθεση της υπηρεσίας αποκάλυψε ότι η τακτική αυτή αυξάνεται από το 2018, όταν το λιμάνι του Ρότερνταμ ανακάλυψε ότι τα εμπορευματοκιβώτια εξαφανίζονταν, εμφανίζονταν σε λάθος μέρη ή είχαν πεταχτεί.

Οι συμμορίες πληρώνουν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε διεφθαρμένους insiders που εμπλέκονται στη ναυτιλιακή εφοδιαστική για να παραδώσουν τα μοναδικά μηχανογραφημένα στοιχεία ενός εμπορευματοκιβωτίου που αποδίδονται μόλις γίνει η πληρωμή για τη μεταφορά. Η πρακτική αυτή είναι γνωστή ως απάτη με κωδικό PIN.

Πηγη: tradewindsnews.com

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα