Jefferies: Μπροστά σε σημαντικές προκλήσεις οι ελληνικές τράπεζες – Οι τιμές στόχοι, οι ευκαιρίες και οι κίνδυνοι

11:54 7/3/2023 - Πηγή: BankWars

Την κάλυψη των ελληνικών τραπεζών ξεκινά η Jefferies, εκδίδοντας σύσταση αγοράς για την Εθνική Τράπεζα, διακράτησης για τις Τράπεζα Πειραιώς και Eurobank καθώς και underperform για την Alpha Bank.

H

Jefferies, τονίζει πως η άνοδος των αποτιμήσεων των μετοχών τους έχει ήδη συμβεί και το discount έναντι των τραπεζών της περιφέρειας έχει πλέον κλείσει και μάλιστα πολύ γρήγορα, ενώ στο μεσοπρόθεσμο διάστημα οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κλάδος είναι σημαντικές.

Όπως σημειώνει ο αμερικανικός  επενδυτικός οίκος, οι ελληνικές τράπεζες δεν αποτελούν το ιδιότυπο στόρι ανάκαμψης που πολλοί πιστεύουν, παρόλα αυτά, το momentum των εσόδων από τόκους είναι ισχυρό και προσφέρει μεγάλα περιθώρια ανόδου βραχυπρόθεσμα.

Η τιμή στόχος που δίνει για την Εθνική Τράπεζα είναι τα 6,60 ευρώ με σύσταση buy – εκτιμώντας πως σύντομα θα μπορούσε να αρχίσει να διανείμει μέρισμα από τα κέρδη της χρήσης του 2022, ενώ σύσταση hold τηρεί στις Eurobank και Τράπεζα Πειραιώς με τιμή στόχο τα 1,65 ευρώ και 2,50 ευρώ αντίστοιχα, και σύσταση underperform δίνει για την Alpha Bank με τιμή στόχο το 1,10 ευρώ .

Ο οίκος σημειώνει ότι προτιμά την Εθνική για να «ποντάρει» στην αύξηση των εσόδων από τόκους, λόγω της ισχυρής χρηματοδοτικής της θέσης, αφού έχει αναλογία δανείων/καταθέσεων στο 62% και προθεσμιακές καταθέσεις

Keywords
Τυχαία Θέματα