JPMorgan: Θέση long για τα 10ετή ελληνικά ομόλογα έναντι των ιταλικών

Θέση long στα 10ετή ελληνικά ομόλογα έναντι των ιταλικών παίρνει η JP Morgan στην εβδομαδιαία ανάλυσή της για τις αγορές σταθερού εισοδήματος.

Όπως επισημαίνει η αμερικανική τράπεζα, την περασμένη εβδομάδα οι ελληνικοί τίτλοι υποαπέδωσαν έντονα ειδικά σε σχέση με τους ιταλικούς, με ανεπίσημα στοιχεία να υποδηλώνουν ήπιες ρευστοποιήσεις θέσεων long

σε ελληνικά ομόλογα.

Δεδομένων ωστόσο των μακροοικονομικών/χρηματοοικονομικών δεδομένων, σε συνδυασμό με τη σταθερότητα στο ελληνικό πολιτικό τοπίο και τις επικείμενες αξιολογήσεις οίκων, η JP Morgan υπογραμμίζει το θετικό μεσοπρόθεσμο outlook των ελληνικών ομολόγων και προβλέπει ότι θα συνεχίσουν να διαπραγματεύονται σταθερά χαμηλότερα των ιταλικών (25 με 60 μονάδες βάσης).

Αναφορικά δε με τις αξιολογήσεις της ελληνικής οικονομίας, η τράπεζα υπενθυμίζει ότι οι DBRS και S&P επανέφεραν ήδη τη χώρα σε καθεστώς επενδυτικής βαθμίδας, κάτι που περιμένει ότι θα πράξει και η Fitch την 1η Δεκεμβρίου.

Όπως σημειώνει η JPM, σύμφωνα με τις προδιαγραφές των δεικτών ομολόγων προκειμένου να συμπεριληφθούν τα ελληνικά ομόλογα σε κάποιους απαιτείται αξιολόγηση επενδυτικής βαθμίδας από τουλάχιστον δύο εκ των τριών μεγάλων οίκων (S&P, Moody’s και Fitch).

Ως εκ τούτου η αξιολόγηση της Fitch για την Ελλάδας την 1η Δεκεμβρίου θα είναι κρίσιμη, με την JP Morgan να βρίσκει ως ελκυστικό σημείο εισόδου την τρέχουσα απόδοση των ελληνικών 10ετών. Εκτιμά δε ότι είναι πιθανό ένα ανοδικό τίναγμα (knee-jerk tightening move) με φόντο την αξιολόγηση, μαζί με τις ενδεχόμενες εισροές από τη συμπερίληψή τους σε ορισμένους από τους δείκτες ομολόγων.

Keywords
Αναζητήσεις
jpmorgan-thesi-long-gia-ta-10eti-ellinika-omologa-enanti-ton-italikon.htm
Τυχαία Θέματα