JP Morgan: Τα μέτρα Ντράγκι θα οφελήσουν τις ελληνικές τράπεζες – Τι λέει για Εθνική

Θετικά τοποθετείται η JP Morgan απέναντι στα μέτρα που έλαβε η ΕΚΤ στην συνεδρίαση της προηγούμενης Πέμπτης, ενώ προσθέτει την μετοχή της Εθνικής Τράπεζας στο model portfolio της.

Συγκεκριμένα, εκτιμά ότι τα μέτρα της ΕΚΤ θα ωφελήσουν τις περιφερειακές τράπεζες

και ιδίως τις ελληνικές. Τονίζει ότι η σύσταση overweight για τις ελληνικές τράπεζες στηρίζεται στο ιδιαίτερα συγκεντρωτικό σύστημα με τις τέσσερις μεγαλύτερες τράπεζες να ελέγχουν άνω του 90% της αγοράς, καθώς και στο γεγονός ότι έχουν ανακεφαλαιοποιηθεί μετά από δύο stress tests.

Επίσης, βλέπει τα έσοδα να ενισχύονται από την ανάκαμψη των περιθωρίων λόγω της μείωσης του κόστους των προθεσμιακών καταθέσεων, ενώ θεωρεί ότι λειτουργικά κέρδη επωφελούνται από τη μείωση του κόστους. Κάνει επίσης λόγο για ορατή επιβράδυνση στη δημιουργία NPLs, που οδηγεί στη μείωση των προβλέψεων, καθώς και για την πιθανότητα περιορισμένων (ή και καθόλου) φόρων βραχυπρόθεσμα.

«Ενώ είμαστε overweight και για τρεις ελληνικές τράπεζες, η προτίμησή μας είναι προς την Εθνική Τράπεζα. Σε αντίθεση με τις Alpha Bank και Πειραιώς, η Εθνική Τράπεζα ήδη εμφανίζει κέρδη (αναμένουμε τις Alpha Bank και Πειραιώς να γίνουν κερδοφόρες το 2015), λόγω της ισχυρής παρουσίας της στην τουρκική αγορά μέσω της Finansbank».

Ως εκ τούτου, τονίζει η JP Morgan, η Εθνική έχει ένα σχετικό πλεονέκτημα έναντι των ομολόγων της. Στη βάση των ισχυουσών «μαξιλαριών (έναντι της επιδείνωσης της ποιότητας των assets), ενώ είναι σε καλή θέση προκειμένου να επωφεληθεί της ανάπτυξης.

Προσθέτει δε ότι μετά από την έκδοση μετοχών 2,5 δισ. ευρώ και άλλων μέτρων ενίσχυσης κεφαλαίου, το pro-forma B3 διαμορφώνεται στο 11,6%. Εκτός από τις θετικές δυναμικές στην εγχώρια αγορά, τα τουρκικά αποτελέσματα της Εθνικής πρόκειται επίσης να βελτιωθεί μετά από τη συρρίκνωση του περιθωρίου του α΄ τριμήνου (αντίστοιχα με τον τουρκικό τραπεζικό κλάδο).

Original article: JP Morgan: Τα μέτρα Ντράγκι θα οφελήσουν τις ελληνικές τράπεζες – Τι λέει για Εθνική.

Keywords
Τυχαία Θέματα