J. Calamos: “Η Ελλάδα μπορεί να γίνει ότι είναι η Florida για τις ΗΠΑ”

15:20 9/7/2014 - Πηγή: BankWars

Η Ελλάδα διαθέτει σημαντικά πλεονεκτήματα για να προσελκύσει επενδυτές, τόνισε ο ελληνοαμερικάνος επενδυτής John Calamos, πρόεδρος της Calamos Investments, από το βήμα του Economist.

Όπως ανέφερε ο κ. Calamos, ο τουρισμός αποτελεί με διαφορά τον πιο ελκυστικό κλάδο προς επένδυση για τους ξένους επενδυτές.

Η Ελλάδα

θα μπορούσε να αποτελέσει μια επενδυτική βάση (hub) για την Ευρώπη, ωστόσο οι μεταρρυθμίσεις που γίνονται θα πρέπει να συνεχιστούν, υπογράμμισε. Θα μπορούσε η Ελλάδα να αποτελέσει ότι είναι η Florida για τις ΗΠΑ, σημείωσε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με το ρόλο του κράτους, τόνισε ότι θα πρέπει να έχει το ρόλο του διαιτητή και όχι του επενδυτή στην οικονομία.

Αναφορικά με την έλλειψη χρηματοδότησης, ο John Calamos συνέκρινε την σημερινή κατάσταση των ελληνικών τραπεζών με την αντίστοιχη που είχαν οι τράπεζες στις ΗΠΑ το 1980. Τόνισε ότι θα πρέπει να γίνει μεγαλύτερη χρήση των χρηματοπιστωτικών αγορών εφόσον οι τράπεζες δεν μπορούν να δανείσουν χρήματα, προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες επενδύσεις. Θα πρέπει ο ιδιωτικός τομέας να επεκταθεί, το κράτος να μειώσει το ρόλο του, τόνισε.

Keywords
Τυχαία Θέματα