Hedge fund για επενδύσεις στην Ελλάδα ιδρύει η Third Point “ποντάροντας” στην ανάκαμψη

Στην πρόθεση του fund Third Point LLC του Daniel Loeb να σχεδιάσει ένα νέο hedge fund, το οποίο θα επικεντρωθεί στην αγορά ελληνικών assets, αναφέρεται δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg.

Η εδρεύουσα στη Νέα

Υόρκη, Third Point Hellenic Recovery Fund σε χθεσινή επιστολή της προς τους επενδυτές αναφέρει πως πρόκειται να επενδύσει σε επιχειρήσεις στην Ελλάδα που, λόγω εξελίξεων, βλέπει επενδυτικές ευκαιρίες. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Third Point σχεδιάζει να επενδύσει περίπου το 1,5% των assets από την υπάρχουσα δεξαμενή κεφαλαίων στο νέο fund, ενώ θα αντλήσει επιπρόσθετα κεφάλαια από θεσμικούς επενδυτές.

Σημειώνεται ότι τα κέρδη της Third Point Offshore Fund Ltd, του μεγαλύτερου fund της εταιρείας, ενισχύθηκαν κατά 21% το 2012 μετά την αγορά ελληνικών ομολόγων τα οποία ενισχύθηκαν σημαντικά μετά την χαλάρωση της σκληρής στάσης της Γερμανίδας καγκελαρίου απέναντι στην Ελλάδα και των μέτρων της ΕΚΤ για την προστασία της ευρωζώνης.

«Το πρόσφατο ράλι στα ελληνικά ομόλογα υποδεικνύει πως οι προηγούμενες τιμές ενσωμάτωναν την πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, η οποία έχει πλέον αποτιμολογηθεί», σχολίασε ο Ηλίας Λέκκος, επικεφαλής οικονομολόγος στην Τράπεζα Πειραιώς, ενώ πρόσθεσε «Οι επενδυτές θεωρούν πως το οικονομικό περιβάλλον είναι αρκετά σταθερό ώστε να μπουν στην ελληνική αγορά τώρα για να επωφεληθούν από την επικείμενη ανάκαμψη».

Σύμφωνα με το Bloomberg, το Third Point ήταν μια από τις επτά εταιρείες που συμμετείχαν στο διαγωνισμό για τον ΟΠΑΠ.

Keywords
Τυχαία Θέματα