HSBC: «Οverweight» για ευρωπαϊκές μετοχές, «underweight» για ΗΠΑ

Η HSBC παραμένει «overweight» για τις ευρωπαϊκές μετοχές, καθώς εκτιμά ότι η κερδοφορία των ευρωπαϊκών εταιρειών θα ανακάμψει, αλλά μειώνει τη στάση της για τις αμερικανικές μετοχές σε «underweight» από «ουδέτερη», καθώς οι αποτιμήσεις τους αρχίζουν να φαίνονται ακριβές.

«Οι ΗΠΑ κινούνται προς μία λιγότερο ευνοϊκή θέση σε ότι αφορά τον κύκλο νομισματικής πολιτικής σε σχέση με την Ευρώπη. Ενώ η Fed

έχει ήδη αρχίσει να περιορίζει τα έκτακτα μέτρα τόνωσης της αγοράς, δεν υπάρχει πιθανότητα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να χαλαρώσει περαιτέρω την πολιτική της, δεδομένης της συνεχιζόμενης αντιπληθωριστικής πίεσης στην Ευρωζώνη», όπως τονίζει η HSBC.

Ωστόσο, η τράπεζα δεν προβλέπει μια νέα bear market, δηλαδή την επιστροφή της αγοράς σε πτωτική τάση, καθώς η οικονομική ανάπτυξη επιταχύνεται και η κερδοφορία είναι πιθανό να ανταποκριθεί στις προσδοκίες των αναλυτών.

Η αύξηση της κερδοφορίας πρέπει να έρθει, για να αυξηθούν περαιτέρω οι μετοχές, σημειώνει η HSBC, προσθέτοντας ότι το μοντέλο της δείχνει ότι μετά από τρία χρόνια αναθεωρήσεων προς τα κάτω, οι προβλέψεις των αναλυτών για το 2014 είναι σωστές.

«Το top-down οικονομετρικό μας μοντέλο δείχνει περίπου 11% αύξηση στα κέρδη ανά μετοχή στις ΗΠΑ και 14% στην Ευρώπη εκτός Βρετανίας. Γι ‘αυτό και παρά τις αντιξοότητες της νομισματικής πολιτικής, δεν αναμένεται να έλθει το τέλος της αγοράς των ταύρων ( ανοδική αγορά )», τονίζει η τράπεζα.

Η HSBC επισημαίνει ότι οι μετοχές είναι απίθανο να επαναλάβουν τα κέρδη του 2013, με τον παγκόσμιο δείκτη MSCI να αναμένεται να σημειώσει άνοδο της τάξης του 6% μέχρι το τέλος του 2014.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, η HSBC είναι «overweight» για τον κλάδο των βασικών υλικών και αναβαθμίζει σε «overweight» από «ουδέτερη» την στάση της για τις τράπεζες.

Πηγή: Ναυτεμπορική

Original article: HSBC: «Οverweight» για ευρωπαϊκές μετοχές, «underweight» για ΗΠΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα