HSBC: Η N.Ζηλανδία το ‘αστέρι” της ανάπτυξης το 2014

16:58 6/1/2014 - Πηγή: BankWars

“Πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη στη Νέα Ζηλανδία θα σημειώσει σημαντική άνοδο φέτος”, αναφέρει στο CNBC ο Paul Bloxham, επικεφαλής οικονομολόγος της HSBC για την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία.

Οι προβλέψεις της τράπεζας

είναι ότι η οικονομία θα σημειώσει ανάπτυξη 3,4% το 2014, που είναι και ο ταχύτερος ρυθμός από το 2007, ενώ για το 2013, η HSBC υπολογίζει το ρυθμό ανάπτυξης στο 3%.

Σύμφωνα με τον Bloxham, οι προβλέψεις αυτές βασίζονται σε τρεις παράγοντες:

-τις δαπάνες για κατασκευαστικά έργα, συμπεριλαμβανομένης και της ανοικοδόμησης του Canterbury που ισοπεδώθηκε από τον σεισμό του Φεβρουαρίου του 2011. Η Capital Economics μάλιστα έγραψε ότι οι δαπάνες για ανοικοδόμηση δεν θα κορυφωθούν πριν το 2017 και αναμένεται ότι θα δώσουν ώθηση στην οικονομία για σεβαστό χρονικό διάστημα.

- η άνοδος στην αγορά ακινήτων είναι ο δεύτερος παράγοντας. Αυτό θα συμβεί λόγω των χαμηλών επιτοκίων, αλλά και του κύματος νέων μεταναστών στη χώρα τη χρονιά που πέρασε.

Σύμφωνα με τους οικονομολόγους, η αγορά κατοικίας θα παραμείνει ισχυρή, παρά την αυστηροποίηση των κανόνων για παροχή δανείων από τη Reserve Bank of New Zealand, αλλά και την πιθανότητα να αυξηθούν τα επιτόκια τους επόμενους μήνες.

ΠΗΓΗ: NEWMONEY

Original article: HSBC: Η N.Ζηλανδία το ‘αστέρι” της ανάπτυξης το 2014.

Keywords
Τυχαία Θέματα