HEDGE FUNDS: Πως η Κύπρος άλλαξε το τοπίο και “τρόμαξε” τους επενδυτές

Οι επενδυτές απέσυραν περισσότερα μετρητά από τα hedge funds σε σύγκριση με αυτά που τοποθέτησαν τον περασμένο μήνα, όταν η τραπεζική κρίση στην Κύπρο προκάλεσε αναταράξεις στις αγορές, μεταδίδει το Reuters.

Όπως αναφέρει, ο δείκτης κίνησης κεφαλαίων της διαχειρίστριας εταιρείας Hedge Fund

SS&C GlobeOp, ο οποίος παρακολουθεί τις μηνιαίες καθαρές εγγραφές και εξαργυρώσεις κεφαλαίων από τα funds, διαμορφώθηκε στο -1,22% τον Απρίλιο, στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο.

Τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν την Τετάρτη ευθυγραμμίζονται με τον δείκτη Forward Redemption, που καταγράφει μηνιαίως τους πελάτες που ειδοποιούν για απόσυρση του ρευστού τους ως ποσοστού των υπό διαχείριση assets. Ο δείκτης αυτός άγγιξε υψηλό τριμήνου τον Μάρτιο λόγω των ανησυχιών των επενδυτών για τις εξελίξεις στην Κύπρο -πριν η χώρα καταλήξει στην συμφωνία διάσωσης που επιβάλει “κούρεμα” τους μεγαλοκαταθέτες.

Αν και η κυπριακή κρίση οδήγησε σε αύξηση των αιτήσεων για απόσυρση χρημάτων, ωστόσο ανοδικά κινήθηκαν και οι μηνιαίες εισροές τον Μάρτιο, υποδηλώνοντας πως το χρήμα κινείται από τον έναν fund manager στον άλλον, και δεν αποσύρεται εντελώς.

Οι επενδυτές των hedge funds είδαν τελευταία τα funds να υποαποδίδουν έναντι των αγορών μετοχών.

Το μέσο fund ενισχύθηκε κατά 4,69% το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, σύμφωνα με τον Hedge Fund Performance Index της SS&C GlobeOp, υποαποδίδοντας έναντι της αύξησης 7,3% που κατέγραψε ο δείκτης S&P 500.

Keywords
Τυχαία Θέματα