H startup BugSense «ανοίγει» τα φτερά της στην ασιατική αγορά

18:40 9/5/2013 - Πηγή: BankWars

Καινούρια κανάλια πωλήσεων και άνοιγμα στην ασιατική αγορά φέρνει η στρατηγική συνεργασία της startup BugSense με την ιαπωνική εταιρία SunFuture, Inc. Η τελευταία θα αναλάβει την προώθηση των πωλήσεων της αδελφής BugSense (BugSense.jp) στην ιαπωνική αγορά, παρέχοντας ταυτόχρονα υποστήριξη στους προγραμματιστές και τις εταιρίες σχετικά με τα analytics που προσφέρει η BugSense και τα οποία δείχνουν πως οι χρήστες χρησιμοποιούν το κινητό τους τηλέφωνο.

H BugSense, που ιδρύθηκε από τους Γιάννη Βλαχογιάννη και Πάνο Παπαδόπουλο,

αποτελεί ουσιαστικά ένα ολοκληρωμένο εργαλείο που συλλέγει και αναλύει τις αναφορές σφαλμάτων σε πραγματικό χρόνο κατά την διάρκεια κατασκευής μιας εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα, βοηθώντας ουσιαστικά τους προγραμματιστές στην δουλειά τους. Υποστηρίζει τις πλατφόρμες Android, iOS, HTML5, WP και Windows Phone 8 ενώ προσφέρει και analytics για το πως οι χρήστες χρησιμοποιούν το κινητό τους τηλέφωνο. Η ομάδα της BugSense διατηρεί γραφεία στην Αθήνα αλλά έχει την έδρα της στο Σαν Φρανσίσκο, ενώ έχουν πελάτες πλέον εταιρίες κολοσσούς όπως οι Skype, Samsung, VMware, Airpush, Trulia, Soundcloud.

Μετρώντας δύο χρόνια λειτουργίας, η εταιρία συγκαταλέγεται πλέον στα τρία μεγαλύτερα SDK διεθνώς (μετά τα Google Analytics και Flurry) και αριθμεί πλέον 20 άτομα από Αμερική, Ευρώπη και Ιαπωνία.

Η Sunfuture αποτελεί μια κοινοπραξία των FutureDial Inc. and της ιαπωνικής Sun Corporation «εκτελώντας» χρέη διανομέα (distributor) νέων και καινοτόμων τεχνολογικών λύσεων απ’όλο τον κόσμο στην ιαπωνική αγορά.

Της Ελένης Νάτση

Keywords
Τυχαία Θέματα