H Ισπανία απειλεί με μπλόκο της δόσης αν δεν δοθεί ασυλία στα στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ – Η απάντηση του Μαξίμου

(upd) Με μπλόκο στην εκταμίευση της δόσης προς την Ελλάδα από το Eurogroup απειλεί ο υπουργός Οικονομικών της Ισπανίας, Luis De Guidos, για το θέμα που αφορά την ποινική δίωξη στελεχών του ΤΑΙΠΕΔ.

Ο υπουργός Οικονομικών της Ισπανίας προειδοποίησε ότι το Eurogroup μπορεί να μπλοκάρει την εκταμίευση, αν η Ελλάδα δεν παράσχει ασυλία στα στελέχη του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων.

Υπενθυμίζει ότι έχει ασκηθεί ποινική δίωξη κατά

ενός Ιταλού, ενός Ισπανού και ενός Σλοβάκου, τα οποία είναι στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ.

Το θέμα τέθηκε στην ελληνική πλευρά και κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Eurogroup.

Μαξίμου: Θα κάνουμε αυτό που πρέπει – Καμία ανησυχία

“Η Ελλάδα θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο προκειμένου, στο πλαίσιο της έννομης τάξης και της δικαιοκρατίας, το θέμα που έχει προκύψει με τους τρεις εμπειρογνώμονες του ΤΑΙΠΕΔ, να διευθετηθεί άμεσα και αποτελεσματικά” αναφέρουν κυβερνητικές πηγές για το θέμα της εμπλοκής στην εκταμίευση της δόσης.

Και επιχειρούν να καθησυχάσουν: “Δεν υφίσταται κανένας λόγος ανησυχίας”.

Μοσκοβισί: Θα λυθεί το θέμα

Ο Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί δήλωσε ότι είναι βέβαιος πως το θέμα που τέθηκε για τρεις εμπειρογνώμονες του ΤΑΙΠΕΔ θα επιλυθεί και ότι θα συνεχίσει να συζητά το θέμα με την Ισπανία -που ήταν και η μία από τις τρεις χώρες που το έθεσαν- κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη Μαδρίτη την επόμενη εβδομάδα.

«Το πρόβλημα πρέπει να επιλυθεί. Δεν θα πρέπει να το δραματοποιούμε. Η εκταμίευση θα λάβει χώρα και ταυτόχρονα θα βρούμε μια λύση σε αυτό το πρόβλημα», δήλωσε ο Π. Μοσκοβισί κατά την άφιξή του για τη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ στο Λουξεμβούργο.

Ο Μοσκοβισί δήλωσε σήμερα ότι η χθεσινή συμφωνία για την Ελλάδα «ήταν η καλύτερη δυνατή, ίσως δε και η καλύτερη που έχει επιτύχει έως σήμερα το Eurogroup».

Ο Γάλλος επίτροπος υπογράμμισε τα αναπτυξιακά χαρακτηριστικά της συμφωνίας, αλλά και το γεγονός ότι ανοίγει πλέον ο δρόμος για τελικές ρυθμίσεις στο ζήτημα του ελληνικού χρέους.

Keywords
Τυχαία Θέματα