H Αθήνα και τα μεγάλα αστικά κέντρα αρχίζουν να αδειάζουν

H Αθήνα και τα μεγάλα αστικά κέντρα αρχίζουν να αδειάζουν καθώς οι εκδρομείς του Πάσχα αναχωρούν…με τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας μας να έχουν περάσει πλέον και επίσημα στα χέρια της Fraport Greeceκαι σειρά εγκαινίων αυτοκινητοδρόμων να έχουν πραγματοποιηθεί τους τελευταίους μήνες. Μαζί με τους εκδρομείς ….αναχωρεί από το κλεινόν άστυ και η πλειονότητα της πολιτικής ηγεσίας της χώρας για να εορτάσει τις άγιες ημέρες του Πάσχα.
Από πλευράς οικονομικού επιτελείου εκφράζεται ικανοποίηση γα την αρχική συμφωνία που επιτεύχθηκε στο τελευταίο Eurogroup, ενώ από πλευράς αντιπολίτευσης ασκείται έντονη κριτική. Σύμμαχος των εκδρομέων θα είναι ο καιρός καθώς…θα είναι ανοιξιάτικος με φυσιολογικές για την εποχή θερμοκρασίες. Σύμφωνα με την ΕΜΥ ο καιρός από σήμερα Μεγάλη Τετάρτη μέχρι και την Κυριακή του Πάσχα προβλέπεται να μην σημειώσει μεγάλες διακυμάνσεις και θα κινηθεί στα ίδια επίπεδα.Το πασχαλινό τραπέζι φέτος θα έχει μικρότερο κόστος .…καθώς μικρή μείωση κατά 2,73% εκτιμάται πως θα καταγράψει φέτος το κόστος του πασχαλινού τραπεζιού (6-8 ατόμων), σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, σύμφωνα με μετρήσεις στις οποίες προέβη το Ινστιτούτο Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων της ΕΣΕΕ την περίοδο 6-11 Απριλίου 2017.

Από την πλευρά τους τα επιτελικά τραπεζικά στελέχη θα εορτάσουν το Πάσχα...με τις επιφυλάξεις τους να εστιάζονται στην αποτελεσματική εφαρμογή του εξωδικαστικού συμβιβασμού και για στις επιπτώσεις του στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα. Το ελάχιστο ύψος οφειλών τα 50.000 ευρώ και όχι στα 20.000 ευρώ και η αντίθεση τους στην παρεμβολή δικαστικής διαδικασίας επικύρωσης της συμφωνίας αναδιάρθρωσης κυριαρχούν στις επιφυλάξεις τους. Η ΕΚΤ πάντως δεν δείχνει να ανησυχεί… Το 2016 εκτιμά ήταν η πιο επιτυχημένη χρονιά μετά την κρίση της ευρωζώνης, «Αν και η χρονιά ξεκίνησε μέσα στην οικονομική αβεβαιότητα, τελείωσε με τον πιο σταθερό βηματισμό μετά την κρίση» ανέφερε ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι. Με την επιστροφή τους από τις διακοπές του Πάσχα… οι φορολογούμενοι θα πρέπει να ξεκινήσουν να προετοιμάζουν τις φορολογικές τους δηλώσεις…καθώς μέχρι τις 30 Ιουνίου θα πρέπει φέτος να υποβάλλουν τις φορολογικές δηλώσεις τους για τα εισοδήματα του 2016. Παρατείνεται επίσης κατά ένα μήνα η καταβολή της πρώτης δόσης του φόρου εισοδήματος για τα νομικά πρόσωπα και μειώνεται ο αριθμός των δόσεων απο 8 σε 6 . Οι φορολογούμενοι …θα έχουν στη διάθεση τους ένα χρήσιμο οδηγό για την συμπλήρωση της φορολογικής δήλωσης που εξέδωσε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων. Στον οδηγό περιλαμβάνονται διευκρινίσεις για όλα όσα έχουν σχέση με την συμπλήρωση και υποβολή των φετινών φορολογικών δηλώσεων. Την ίδια στιγμή την δυνατότητα σε δεκάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες ΙΧ …αυτοκινήτων που έχουν καταθέσει τις πινακίδες τους, να καταβάλουν μόνο ένα μέρος των ετήσιων τελών κυκλοφορίας ανάλογα με το διάστημα που θέλουν να άρουν την ακινησία του οχήματος, προβλέπει τροπολογία που υπερψηφίστηκε απόψε. Για την άρση της ακινησίας του ΙΧ για ένα μήνα, θα πρέπει οι ιδιοκτήτες να καταβάλουν τα 2/12 του κόστους των ετήσιων τελών κυκλοφορίας, για τρεις μήνες τα 4/12των τελών, ενώ για το όποιο υπόλοιπο διάστημα, τα δωδέκατα που απομένουν συν 2/12. Γυρνώντας στα φορολογικά …η συνολική φορολογική επιβάρυνση στην Ελλάδα των άγαμων μισθωτών με μέσο εισόδημα – από φόρο εισοδήματος και ασφαλιστικές εισφορές εργαζομένων και εργοδοτών – αυξήθηκε το 2016 σε σχέση με το 2015 κατά 1,06 ποσοστιαίες μονάδες και ανήλθε στο 40,2% του συνολικού κόστους εργασίας του εργοδότη, σύμφωνα με στοιχεία έκθεσης του ΟΟΣΑ, όταν στις χώρες του ΟΟΣΑ σημειώθηκε κατά μέσο όρο μία οριακή μείωση 0,07 της ποσοστιαίας μονάδας στο 36%.
Είναι καιρός όμως για λίγη ξεκούραση …ευχές για ένα όμορφο Πάσχα, καλή Ανάσταση και προσοχή τόσο στην έξοδο όσο και στην επιστροφή.
Keywords
Τυχαία Θέματα