Goldman Sachs: “Ταύρος” για Ευρώπη και Ιαπωνία το 2014

Η Goldman Sachs δηλώνει “ταύρος” για τις ιαπωνικές και τις ευρωπαϊκές μετοχές το 2014, διατηρώντας overweight στάση και στις δύο αγορές.

«Αναμένουμε σταθερή πρόοδο στις μεταρρυθμίσεις που αφορούν την ανάπτυξη κατά τη διάρκεια του 2014, και θεωρούμε ότι η αναθέρμανση της οικονομίας θα στηρίξει τις αποδόσεις των μετοχών», όπως επισημαίνει.

Η τράπεζα θέτει

στόχο για τον δείκτη Topix, τις 1450 μονάδες στα τέλη του 2014, και τις 360 μονάδες για τον Stoxx Europe 600 – δηλαδή βλέπει ράλι της τάξης του 16% και του 12% αντίστοιχα.

Στην Ευρώπη, η Goldman αναμένει ανάκαμψη των περιθωρίων κέρδους των επιχειρήσεων, γεγονός που θα στηρίξει σημαντικά τις αποδόσεις των μετοχών.

Ο Πίτερ Όπενχαϊμερ, επικεφαλής των ευρωπαϊκών μετοχών της Goldman Sachs, στην έκθεσή του για τις προοπτικές των μετοχών για το 2014, τονίζει ότι η ανοδική τάση θα συνεχιστεί, αλλά οι οδηγοί της ανόδου θα αλλάξουν.

«Υπάρχουν ακόμη κρυφοί κινδύνοι στην Ευρώπη, λόγω των μεγάλων χρεών σε πολλές χώρες, αλλά οι βραχυπρόθεσμοι κινδύνοι έχουν αρχίσει να μειώνονται και η ανάπτυξη της ευρωπαϊκής οικονομίας αναμένεται να ανακάμψει σημαντικά», όπως προσθέτει.

Εν τω μεταξύ, η τράπεζα τηρεί underweight στάση στις μετοχές της Ασίας-εκτός Ιαπωνίας, κατά τη διάρκεια των επόμενων τριών μηνών, ενώ δηλώνει «ουδέτερη» στάση για την περιοχή, σε ορίζοντα 12 μηνών.

Οι αγορές θα αρχίσουν να εστιάζουν περισσότερο στις καλές προοπτικές κερδοφορίας του 2015, καθώς προχωράμε στο 2014. Ωστόσο, ειδικά στο εγγύς μέλλον, η δυναμική της ανάπτυξης φαίνεται καλύτερη σε άλλες περιοχές εκτός της Ασίας και γι αυτό στο επόμενο τρίμηνο η Goldman παραμένει αρνητική για την περιοχή, όπως εξηγεί ο αναλυτής.

Εκτιμά πως ο δείκτης MSCI Asia Pacific ex-Japan θα αγγίξει τις 525 μονάδες μέχρι το τέλος του 2014, σημειώνοντας άνοδο 12% από τα τρέχοντα επίπεδα.

Όσον αφορά την αγορά των ΗΠΑ, η Goldman δηλώνει ουδέτερη στάση κατά τη διάρκεια των επόμενων τριών μηνών, και underweight στάση σε ορίζοντα 12 μηνών.

Ο στόχος της τράπεζας για τον S&P 500 στα τέλη του 2014 είναι οι 1900 μονάδες, δηλαδή βλεπει 5% άνοδο από τα τρέχοντα επίπεδα.

Original article: Goldman Sachs: “Ταύρος” για Ευρώπη και Ιαπωνία το 2014.

Keywords
Τυχαία Θέματα