Goldman Sachs: Δεν θα μειώσει τα μέτρα τόνωσης η Fed – Πάει για Μάρτιο το tapering

Στη συνεδρίασή της αυτή την εβδομάδα, η Fed καλείται να αποφασίσει για την αρχή της μείωσης του προγράμματος τόνωσης, όπως σημειώνει η Goldman Sachs, αν και τονίζει ότι δεν πρόκειται το tapering να έλθει το Δεκέμβριο.

“Η υπόθεση για την σταδιακή μείωση του προγράμματος με βάση τα στοιχεία του Οκτωβρίου είναι μικτή, στην καλύτερη περίπτωση. Το ισχυρότερο επιχείρημα υπέρ του tapering είναι η βελτίωση του ρυθμού αύξησης των μισθολογίων κοντά

στο επίπεδο των 200.000” όπως επισημαίνει η Goldman Sachs. Ωστόσο, όπως προσθέτει, οι αξιωματούχοι της Fed θα θέσουν επίσης ιδιαίτερο βάρος στον πληθωρισμό, ο οποίος έχει μειωθεί περαιτέρω τους τελευταίους μήνες.

Με δεδομένες τις τρέχουσες συνθήκες πληθωρισμού, μία κίνηση από την Fed θα ήταν αρκετά ασυνήθιστη με βάση τα ιστορικά πρότυπα, όπως τονίζει η Goldman Sachs, σημειώνοντας ότι το βασικό της σενάριο είναι ότι η ομοσπονδιακή τράπεζας θα ξεκινήσει την σταδιακή μείωση του προγράμματος τόνωσης τον Μάρτιο, με 10 δισ. δολάρια μείωση του ρυθμού της αγοράς κρατικών ομολόγων.

Οι οικονομολόγοι της Goldman προσθέτουν ακόμη πως οι αξιωματούχοι της Fed πιθανότατα θα θέλουν να αντισταθμίσουν την πρώτη μείωση με την ενίσχυση του forward guidance, αλλά κατά πάσα πιθανότητα δεν έχουν ακόμα συμφωνήσει σχετικά με τη μελλοντική πορεία των πολιτικών της τράπεζας

Τέλος, ενδεχόμενο tapering τον Δεκέμβριο θα έρθει ως μια επιθετική έκπληξη στις αγορές – ένα σήμα που οι αξιωματούχοι της Fed δεν θα θέλουν να στείλουν.

Original article: Goldman Sachs: Δεν θα μειώσει τα μέτρα τόνωσης η Fed – Πάει για Μάρτιο το tapering.

Keywords
Τυχαία Θέματα