Goldman Sachs: Αυξάνει την τιμή στόχο για τον ΟΤΕ στα 11,8 ευρώ – Σύσταση Buy

11:43 4/8/2016 - Πηγή: BankWars

Στην αύξηση της τιμής στόχους για τη μετοχή του ΟΤΕ στα 11,8 ευρώ, από 11,7 ευρώ προηγούμενως, προχώρησε η Goldman Sachs. Η αμερικανική επενδυτική τράπεζα βλέπει περιθώριο ανόδου 35% για τη μετοχή.

Σύμφωνα με την Goldman Sachs,

η αγορά υποτιμά το μεσοπρόθεσμο δυνητικό μέρισμα του ΟΤΕ. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της, ο ΟΤΕ θα μπορούσε να πληρώσει σχεδόν το ήμισυ της τρέχουσας κεφαλαιοποίησής του σε μερίσματα έως το 2020.

Oι επιδόσεις του ΟΤΕ στο επιχειρηματικό τοπίο θα πρέπει να καθησυχάσουν τους επενδυτές για τη σταθερότητα των ταμειακών ροών του.

Οι επενδυτικές προοπτικές της Ελλάδας θα γίνουν όλο και πιο ελκυστικές με μια μείωση του κρατικού ρίσκου, και η εταιρεία θα μειώσει περαιτέρω την μόχλευσή της.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι ο ΟΤΕ θα αυξήσει το μέρισμά του σημαντικά μεσοπρόθεσμα.

Όσον αφορά ενδεχόμενους κινδύνους, η Goldman Sachs προειδοποιεί για την πιθανή επιδείνωση της μακροοικονομικής και πολιτικής κατάστασης στην Ελλάδα, την υψηλότερη από την αναμενόμενη αρνητική επίδραση των μέτρων λιτότητας, την περαιτέρω επιδείνωση του ανταγωνιστικού περιβάλλοντος στη Ρουμανία και την απογοήτευση σε σχέση με το μέρισμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα