GS: Καλοβλέπει την επαναγορά-Σε αδικαιολόγητα χαμηλά τα επίπεδα τα ελληνικά ομόλογα

Με τις τιμές και τις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων ασχολούνται οι αναλυτές της Goldman Sachs, σε σημερινή τους έκθεση, καθώς οι συζητήσεις για την εφαρμογή του προγράμματος επαναγοράς του ελληνικού χρέους έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον των επενδυτών, γεγονός που έχει επιφέρει μείωση στις αποδόσεις των 10 ετών ομολόγων σε προ PSI επίπεδα.

Η επενδυτική τράπεζα, μεταξύ άλλων, αναφέρει

ότι είναι αδικαιολόγητα χαμηλά τα επίπεδα, τα οποία τα ελληνικά ομόλογα διαπραγματεύονται και ως εκ τούτου και οι τόσο υψηλές αποδόσεις ύψους 13-16%. Σημειώνεται ότι πριν τις διαρροές για την επαναγορά ήταν ακόμα υψηλότερα.

Σύμφωνα, λοιπόν, με την Goldman υπάρχουν περιθώρια περαιτέρω μείωσης των πριμ κινδύνου των ελληνικών κρατικών ομολόγων, ενώ «βλέπει» την πορεία των ελληνικών ομολόγων με αισιόδοξο μάτι, αλλά επισημαίνει ότι θα εξαρτηθεί από την κατάληξη των διαπραγματεύσεων των διεθνών δανειστών για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και τις λεπτομέρειες της επαναγοράς

Σχετικά με το πρόγραμμα επαναγοράς του ελληνικού χρέους εκτιμά ότι θα είναι εθελοντικό και σύμφωνα με τους τελευταίους υπολογισμούς το εύρος τιμής των ομολόγων θα διαμορφωθεί στο 33%.

Keywords
Τυχαία Θέματα