Fitch: Θετικό το ελληνικό deal για τις τράπεζες, η αβεβαιότητα παραμένει

Με το ελληνικό deal ασχολείται και σήμερα ο οίκος Fitch, αυτή τη φορά εστιάζει περισσότερο στον ελληνικό τραπεζικό κλάδο. Θεωρεί ότι ήταν καλή η συμφωνία, αλλά…….τα ερωτήματα δεν αφήνουν περιθώρια για μεγάλη χαρά.

Όπως αναφέρει: Η συμφωνία για την Ελλάδα στο Eurogroup, σχετικά με την επόμενη εκταμίευση της δόσης βοήθειας, συμπεριλαμβανομένου τα 23,8 δις.

ευρώ για τις ελληνικές τράπεζες ενισχύει την εμπιστοσύνη στο εύθραυστο τραπεζικό κλάδο. Όμως, παραμένουν ερωτήματα σχετικά με το πώς η αύξηση κεφαλαίου θα υλοποιηθεί.

Στη συνέχεια τονίζει ότι ένα στοιχείο του προγράμματος είναι ότι η Ελλάδα μπορεί να επαναγοράσει τα ομόλογά της. Το μέγεθος των ζημιών για τις τράπεζες, θα εξαρτηθεί από την έκθεση στα χρέη, οι οποίες μπορεί να διαφέρουν σε μεγάλο βαθμό για κάθε τράπεζα. Παράλληλα, εκτιμά ότι η επιτάχυνση της επιδείνωσης της ποιότητας του ενεργητικού οφείλεται στην αδύναμη οικονομία και αυτό θα μπορούσε να αυξήσει τις ανάγκες του κεφαλαίου των τραπεζών.

Ωστόσο, η Fitch αναμένει ότι το πακέτο στήριξης που απευθύνονται στην ελληνική ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών θα καλύψει τις ανάγκες κεφαλαιοποίησης του κλάδου, ενώ μπορεί να είναι αρκετό σε μελλοντικές.

Keywords
Τυχαία Θέματα