Fitch: Καλό το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών για ΝΔ-ΠΑΣΟΚ – Θα συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις

Tα αποτελέσματα των ευρωεκλογών προσφέρουν στήριξη, μεταξύ άλλων, στις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες του κυβερνητικού συνασπισμού, εκτιμά σε έκθεση της η Fitch.

O διεθνής οίκος επισημαίνει ότι η εφαρμογή βιώσιμων οικονομικών και δημοσιονομικών πολιτικών στις χώρες της περιφέρειας της ευρωζώνης, αποτελεί παράγοντα κλειδί στην αξιολόγηση της πιστοληπτικής τους ικανότητας.

Στην Ελλάδα και στην Πορτογαλία τα κυβερνώντα κόμματα βρέθηκαν περίπου

τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες πίσω από τα κόμματα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Δεδομένου του μεγέθους των μέτρων λιτότητας που επιβλήθηκαν, η Fitch κρίνει πως το αποτέλεσμα δεν αντανακλά μια ηχηρή αντίδραση έναντι των οικονομιών και δημοσιονομικών μεταρρυθμίσεων.

Στην Ελλάδα, το κυβερνών κόμμα της ΝΔ συγκέντρωσε το 23% των ψήφων, έναντι 27% του ΣΥΡΙΖΑ, αν και το ποσοστό της ΝΔ μαζί με το ΠΑΣΟΚ ήταν υψηλότερο από αυτό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η Fitch υπογραμμίζει ότι το «καλύτερο από το αναμενόμενο» 8% που συγκέντρωσε το ΠΑΣΟΚ θα προσφέρει σταθερότητα στην ελληνική κυβέρνηση.

Μολονότι παραμένουν κίνδυνοι για την πολιτική σταθερότητα και στις τέσσερις χώρες του Νότου, το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών στηρίζει την άποψη μας πως οι κυβερνήσεις θα συνεχίσουν την προώθηση βιώσιμων οικονομικών και δημοσιονομικών πολιτικών, υπογραμμίζει η Fitch.

Original article: Fitch: Καλό το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών για ΝΔ-ΠΑΣΟΚ – Θα συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα