Fitch: Δυναμικά μπήκαν στο 2014 τα ευρωπαϊκά ομόλογα υψηλής απόδοσης

Για δυναμική εκκίνηση της αγοράς ομολόγων υψηλής απόδοσης το 2014 που συνεχίζει την ισχυρή περυσινή πορεία, κάνει λόγο η Fitch.

Ο οίκος επικαλείται την ανθεκτικότητα που επέδειξαν τα ευρωπαϊκά ομόλογα στις πιέσεις από τη μαζική φυγή επενδυτών από τις αναδυόμενες αγορές, καθώς ορισμένοι προσπαθούν να ωφεληθούν από την μεταβλητότητα στην αγορά με αποτέλεσμα η ζήτηση να υπερκαλύπτει την προσφορά στις περισσότερες εκδόσεις

ομολόγων υψηλού ρίσκου.

Ο όγκος έκδοσης ευρωπαϊκών τίτλων υψηλών αποδόσεων υποχώρησε ελαφρώς τον Ιανουάριο του 2014 από την αντίστοιχη περυσινή περίοδο στα 6,9 δις. ευρώ, ενώ η μέση απόδοση διαμορφώθηκε στο 0,63%.

«Ο όγκος έκδοσης νέων ομολόγων το 2014 μπορεί να είναι δύσκολο να διατηρήσει τους ρυθμούς των περυσινών επιπέδων ρεκόρ , ειδικότερα καθώς η ανάκαμψη της μόχλευσης αντιπροσωπεύει μια εναλλακτική πηγή κεφαλαίων για τους δανειολήπτες που σε άλλη περίπτωση θα προσέφευγαν στην ευρωπαϊκή αγορά ομολόγων υψηλής απόδοσης», σχολίασε το στέλεχος της Fitch για την ευρωπαϊκή αγορά ομολόγων, κ. Ed Eyerman.

Η αναζήτηση υψηλών αποδόσεων αναμένεται να παράσχει στήριξη στις εκδόσεις τίτλων υψηλού ρίσκου καθ’ όλη τη διάρκεια του 2014, εκτιμά ο οίκος, υποστηρίζοντας πως τα spreads παραμένουν υψηλά συγκριτικά με τα προ κρίσης επίπεδα και πως ο ρυθμός και ο βαθμός συρρίκνωσής τους θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από την πραγματική οικονομική ανάπτυξη το 2014.

Η αγορά ευρωπαϊκών ομολόγων υψηλού ρίσκου ενισχύθηκε κατά 23% το 2013 στα 574 δις. ευρώ, με τα 2/3 των συνολικών ομολόγων.

Original article: Fitch: Δυναμικά μπήκαν στο 2014 τα ευρωπαϊκά ομόλογα υψηλής απόδοσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα