Fitch απειλεί Ιταλία με υποβάθμιση τραπεζών αν δεν συμμορφωθεί…

Τον κώδωνα του κινδύνου προς την Ιταλία κρούει ο οίκος αξιολόγησης Fitch, εν μέσω του πολέμου Ρώμης- Βρυξελλών για τον ιταλικό προϋπολογισμό.

O Fitch προειδοποίησε την Ιταλία ότι οι εξελίξεις θέτουν υπό αυξανόμενη πίεση το αξιόχρεο της χώρας και σημείωσε ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να οδηγήσει και σε υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας των τραπεζών

της χώρας.

Υπενθυμίζεται ότι ο οίκος υποβάθμισε τις προοπτικές της Ιταλίας σε «αρνητικές» τον Αύγουστο διατηρώντας την αξιολόγηση σε «ΒΒΒ», επικαλούμενος τη διαφαινόμενη αποδυνάμωση των δημοσίων οικονομικών…

AΠΕ-ΜΠΕ

Ο “ΓΕΦΥΡΟΠΟΙΟΣ” ΜΟΣΚΟΒΙΣΙ ΚΑΙ Ο ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΣΑΛΒΙΝΙ

«Δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση. Η απάντηση του Ιταλού υπουργού οικονομικών Τζοβάνι Τρία θα είναι ιδιαίτερα σημαντική», δήλωσε ο επίτροπος οικονομικών και νομισματικών υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Πιέρ Μοσκοβισί, σχολιάζοντας στην επιστολή που η Κομισιόν απηύθυνε χθες στην Ιταλία.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι «η μπάλα βρίσκεται στην ιταλική πλευρά του γηπέδου» και ότι «θα είναι βασικής σημασίας οι δεσμεύσεις του υπουργού Τρία για μείωση του χρέους και νέα ώθηση στην οικονομική ανάπτυξη».

Ο Μοσκοβισί έκρινε ότι «δεν υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης» της ιταλικής κρίσης στις άλλες χώρες, μολονότι οι αγορές ανησυχούν για το ιταλικό χρέος.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για τους φόβους που εκφράζουν ορισμένοι αναλυτές για ένα ενδεχόμενο italexit, δηλαδή μια έξοδο της Ιταλίας από την ευρωζώνη, ο Μοσκοβισί έκρινε ότι κάτι τέτοιο «δεν έχει κανένα νόημα».

Την ίδια ώρα ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας, Ματέο Σαλβίνι, διεμήνυσε ότι «η Ευρώπη πρέπει να αφήσει την Ιταλία ήσυχη, για να μπορέσει να δουλέψει».

Καραμούζης -ΕΕΤ προς Ιταλία: Μάθατε κάτι από εμάς; Είστε έτοιμοι για όλα;

Σε υψηλό πενταετίας το spread των ιταλικών ομολόγων

Keywords
Τυχαία Θέματα