FT: Ωθούν την Ελλάδα στην χρεοκοπία

Για επικίνδυνα παιχνίδια των Ευρωπαίων με την Ελλάδα κάνουν λόγο σήμερα οι Financial Times. Η ευρωζώνη σπρώχνει την Ελλάδα στην χρεωκοπία , τονίζεται στο δημοσίευμα.

“Παρόλο που όλοι περίμεναν να ολοκληρωθεί το νέο πρόγραμμα και το σχέδιο επιμήκυνσης

έως το 2016, στη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης στις Βρυξέλλες, τη Δευτέρα, αυτό δεν θα γίνει παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειες της Ελλάδας”, αναφέρουν οι FT.

“Είναι απολύτως σαφές ότι θα χρειαστούμε άλλον ένα γύρο μετά την επόμενη Δευτέρα”, δήλωσε  ανώτερος ευρωπαίος αξιωματούχος.

“Υπάρχουν θέματα που πρέπει να ρυθμιστούν”, ανέφερε ο αξιωματούχος.
Ανώτερος αξιωματούχος δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η οποία κατέχει το ομόλογο των 5 δισ. ευρώ που λήγει την επόμενη Παρασκευή, αντιστέκεται στο roll over ασκώντας πίεση σε όλες τις πλευρές να καταλήξουν σε συμφωνία σύντομα.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, βρίσκονται σε αντιπαράθεση σχετικά με το μέγεθος και τον ρυθμό μείωσης του χρέους στην Ελλάδα.

“Στα μαχαίρια” η Τρόικα για το χρέος – Τέλη Νοεμβρίου η εκταμίευση της δόσης

Μετά την ολοκλήρωση της έκθεσης της τρόικας θα ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις για την Ελλάδα, σύμφωνα με αξιωματούχο της Ε.Ε. Πιθανή ημερομηνία η 26η Νοεμβρίου. Εμφύλιος στην τρόικα για το χρέος.

Η απόφαση για την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δις. ευρώ ενδεχομένως να μη ληφθεί πριν από τα τέλη Νοεμβρίου, σύμφωνα με αξιωματούχο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς αναμένεται η έκθεση της τρόικας, η οποία δεν θα είναι έτοιμη τη Δευτέρα 12 Νοεμβρίου, ημέρα κατά την οποία συνεδριάζει το Eurogroup.

Όπως τόνισε ο αξιωματούχος μιλώντας στο Bloomberg, οι υπουργοί Οικονομικών, θα αναμένουν την τελική αξιολόγηση της Τρόικας, προτού αποφασίσουν. Η έκθεση δεν είναι έτοιμη και η προκαταρκτική εκδοχή που θα είναι έτοιμη στις 12 Νοεμβρίου, δεν αρκεί για να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις.

Άλλωστε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφανγκ Σόιμπλε, διεμήνυσε σήμερα ότι δεν βλέπει πιθανή τη λήψη οριστικής απόφασης την ερχόμενη Δευτέρα.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο της Ε.Ε. μία πιθανή ημερομηνία για την απόφαση εκταμίευσης της επόμενης δόσης για την Ελλάδα, είναι η 26η Νοεμβρίου. Υπενθυμίζεται ότι για τις 22-23 Νοεμβρίου, έχει προγραμματιστεί έκτακτη Σύνοδος Κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών.

Εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες.

Εν τω μεταξύ, εμφύλιος πόλεμος επικρατεί στην τρόικα για το θέμα του ελληνικού χρέους και τη βιωσιμότητα του, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείο Reuters, το οποίο επικαλείται ευρωπαίους αξιωματούχους. Η διαφορά στον υπολογισμό για το πόσο θα είναι το ελληνικό χρέος το 2020 φτάνει τις 10 έως 20% ποσοστιαίες μονάδες ή ένα ποσό που φτάνει τα 40 δισ. ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα