FT: Οι Ευρωπαίοι θέλουν ΣΥΡΙΖΑ με Ποτάμι – ΠΑΣΟΚ και χωρίς Καμμένο – Λαφαζάνη

10:34 6/4/2015 - Πηγή: BankWars

Τη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ επιθυμούν οι Ευρωπαίοι εταίροι της Ελλάδας, όπως αποκαλύπτουν οι Financial Times.

«Πολλοί αξιωματούχοι, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται και υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης, έχουν υποστηρίξει σε ιδιωτικές συζητήσεις πως μόνο

μια απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να ξεφορτωθεί το ακροαριστερό κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να επιτρέψει την επίτευξη συμφωνίας», αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα.

Όπως εξηγούν οι FT, το σκεπτικό είναι ο κ. Τσίπρας να δημιουργήσει ένα νέο συνασπισμό με το παραδοσιακό κεντροαριστερό κόμμα της Ελλάδας, το δοκιμαζόμενο ΠΑΣΟΚ, και με το Ποτάμι, το νέο κεντροαριστερό κόμμα που συμμετείχε για πρώτη φορά σε βουλευτικές εκλογές τον Ιανουάριο.
«O Τσίπρας πρέπει να αποφασίσει αν θέλει να είναι πρωθυπουργός ή ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ» δήλωσε Ευρωπαίος αξιωματούχος.

Ανώτατος παράγοντας υπουργείου Οικονομικών της ευρωζώνης πρόσθεσε επίσης πως «η κυβέρνηση αυτή δεν μπορεί να επιβιώσει». Μέλη της μετριοπαθούς πτέρυγας του ΣΥΡΙΖΑ παραδέχονται πως υπάρχει πρόβλημα με την Αριστερή Πλατφόρμα, την επίσημη εσωτερική αντιπολίτευση που αντιπροσωπεύει περίπου το ένα τρίτο του κόμματος και ελέγχει αρκετούς βουλευτές, για να ρίξει την κυβέρνηση αν αποστατήσει σε ψηφοφορία στη βουλή.

Για να κερδίσει τη στήριξη από το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι, ο κ. Τσίπρας θα πρέπει να ξεφορτωθεί και τον εκ δεξιών εταίρο του, τους εθνικιστές Ανεξάρτητους Έλληνες.

Keywords
Τυχαία Θέματα