FIFA: Στο στόχαστρο του FBI ο Μπλάτερ μετά την παραίτηση – βόμβα

20:22 2/6/2015 - Πηγή: BankWars

Ο υπό παραίτηση Πρόεδρος της FIFA Σεπ Μπλάτερ ερευνάται από τις διωκτικές αρχές των ΗΠΑ και τους ανακριτές του FBI σε σχέση με τα το σκάνδαλο διαφθοράς στους κόλπους της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, όπως δήλωσε στο Ρόιτερς ανώνυμη πηγή.

Τα νέα για έρευνα στον Μπλάτερ

μεταδόθηκε, όπως αναφέρεται στο τηλεγράφημα του Ρόιτερς, από τους New York Times καθώς και από το δίκτυο ABC News. Από την άλλη, η FIFA δεν ανταποκρίθηκε στο αίτημα του Ρόιτερς να σχολιάσει τα δημοσιεύματα και τις αναφορές στα διεθνή ΜΜΕ για έρευνα στον Πρόεδρο της.

ΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Μετά το σκάνδαλο δωροδοκιών και διαφθοράς που μαστίζει τη FIFA, ο Σεπ Μπλάτερ έμεινε έκθετος αποφασίζοντας να προχωρήσει σε νέα ψηφοφορία για νέο πρόεδρο της Ομοσποδίας.

Ο Μπλάτερ σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου δήλωσε ότι αγαπάει την Ομοσπονδία και παρότι επανεξελέγη στην προεδρία αναγνωρίζει ότι η επανεκλογή του δεν γίνεται αποδεκτή από όλους. Για αυτό το λόγο δήλωσε πως θα συγκαλέσει νέο κογκρέσο ώστε να υπάρξει νέα ψηφοφορία για τον νέο πρόεδρο της FIFA, ωστόσο, τόνισε πως θα παραμείνει προς το παρόν στην ηγεσία της Ομοσπονδίας.

Έπειτα από 17 χρόνια στην θέση του προέδρου, λοιπόν, ο Μπλάτερ ανακοίνωσε πως δεν πρόκειται να υποβάλει υποψηφιότητα στο έκτακτο κογκρέσο που θα πραγματοποιηθεί.

Επισήμανε, μάλιστα, πως για πολλά χρόνια ζητούσε βαθιές μεταρρυθμίσεις και πρόσθεσε πως είναι απαραίτητο να υπάρξει περιορισμός στη θητεία. «Αγωνίστηκα για αυτές τις αλλαγές, αλλά οι προσπάθειές μου έπεσαν στο κενό», δήλωσε ο Μπλάτερ.

Όλα αυτά, ενώ το έκτακτο κογκρέσο αναμένεται να διεξαχθεί ανάμεσα στον ερχόμενο Δεκέμβριο και Μάρτιο.

Την ίδια στιγμή, ο επικεφαλής της επιτροπής της FIFA, Ντομένικο Σκάλα, που ακολούθησε μετά τις δηλώσεις Μπλάτερ, δήλωσε πως οι μεταρρυθμίσεις συμπεριλαμβάνουν ριζικές αλλαγές στον τρόπο που η Ομοσποδνία δομείται.

Παράλληλα, πρόσθεσε πως θα εξεταστούν αλλαγές στην δομή της εκτελεστικής επιτροπής, αλλά και ότι θα ληφθούν περαιτέρω μέτρα ώστε να διασφαλιστεί η μεγαλύτερη διαφάνεια.

«Αυτά τα βήματα θα διασφαλίσουν ότι η οργάνωση δε θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από άτομα που αναζητούν να πλουτίσουν εις βάρους του παιχνιδιού», τόνισε ο Σκάλα.

Υπενθυμίζεται πως την περασμένη εβδομάδα επανεξελέγη παρά το ξέσπασμα του σκανδάλου, ενώ μεταξύ άλλων αποκαλύφθηκε ότι ο Ζερόμ Βαλκ, γενικός γραμματέας της FIFA και δεξί χέρι του προέδρου της Σεπ Μπλάτερ, μεταβίβασε 10 εκατομμύρια δολάρια σε λογαριασμούς που διαχειριζόταν ο πρώην αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Τζακ Γουόρνερ.

New York Times, οι οποίοι επικαλούνται πολλούς ομοσπονδιακούς αξιωματούχους των ΗΠΑ που ζήτησαν να μην κατονομαστούν, αποκάλυψαν ότι η μεταβίβαση έγινε το 2008 από έναν λογαριασμό της FIFA και φέρεται ότι αποτελεί «ένα κεντρικό στοιχείο του σκανδάλου διαφθοράς που συγκλονίζει το παγκόσμιο ποδόσφαιρο» και τα ηγετικά του στελέχη.

Τα 10 αυτά εκατομμύρια δολάρια που μεταβιβάστηκαν συνιστούν, σύμφωνα με τους New York Times, ένα από τα κρίσιμα στοιχεία που οδήγησαν την περασμένη εβδομάδα στις συλλήψεις και στην απαγγελία κατηγοριών σε 14 στελέχη της FIFA.
Αυτά φέρεται ότι επιτρέπουν επίσης να «πλησιάσει (η έρευνα) τον κ. Μπλάτερ», τον πρόεδρο της FIFA, ο οποίος επανεξελέγη στα τέλη της περασμένης εβδομάδας για μια πέμπτη θητεία.

Keywords
Τυχαία Θέματα