FHL H. Κυριακίδης: Στις 14 Αυγούστου η αποκοπή μερίσματος

Η 14η Αυγούστου ορίστηκε ως ημερομηνία αποκοπής του μερίσματος της FHL H. Κυριακίδης, ημέρα από την οποία οι μετοχές της εταιρείας θα διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα μερίσματος.

Δικαιούχοι του εν λόγω μερίσματος είναι οι εγγεγραμμένοι Μέτοχοι της εταιρίας στα αρχεία του Συστήματος Άυλων Τίτλων των Ελληνικών ΧρηματιστηρίωνΕΧΑΕ +2,00% κατά την 17η Αυγούστου 2015 (Record Date)

Ημερομηνία έναρξης πληρωμής μερίσματος ορίζεται η Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015. Η

καταβολή του μερίσματος θα γίνει από την Εθνική Τράπεζα.

Υπενθυμίζεται ότι μετά την απόφαση της, από 19ης Ιουνίου 2015, Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της Εταιρείας, όπου ενέκρινε ομόφωνα τη διανομή μερίσματος 0,14€ ανά μετοχή.

Το μέρισμα που αποφασίστηκε από την Γενική Συνέλευση ανέρχεται σε 0,24 ευρώ ανά μετοχή, προερχόμενο από τα κέρδη της χρήσεως 2014 και κατόπιν αφαίρεσης του ήδη διανεμηθέντος προσωρινού μερίσματος ποσού €0,10 ανά μετοχή το προς διανομή μέρισμα ανέρχεται σε €0,14 ανά μετοχή. Το εν λόγω ποσό μερίσματος υπόκειται σε παρακράτηση φόρου 10% σύμφωνα με το άρθρο 40 το Ν.4172/2013 ήτοι 0,014€/μετοχή και το καθαρό ποσό μερίσματος που θα λάβουν οι μέτοχοι θα είναι 0,126€/μετοχή.

Η πληρωμή του μερίσματος θα πραγματοποιείται είτε μέσω των χειριστών των μετόχων στο Σύστημα Άυλων Τίτλων είτε μέσω του Δικτύου των καταστημάτων της Τράπεζας «ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΕ» (πληρώτρια τράπεζα). Για την είσπραξη οι κ.κ. Μέτοχοι θα πρέπει κατά την προσέλευσή τους στο Τραπεζικό Κατάστημα να προσκομίσουν το δελτίο της αστυνομικής τους ταυτότητας, τον ΑΦΜ και ένα αντίγραφο με τα στοιχεία της μερίδας τους στο Σύστημα Άυλων Τίτλων. Η είσπραξη του μερίσματος από τρίτο πρόσωπο είναι δυνατή, εφόσον προσκομίσει, εκτός των ανωτέρω και εξουσιοδότηση με τα πλήρη στοιχεία τόσο του δικαιούχου μετόχου όσο και του εξουσιοδοτημένου (ονοματεπώνυμο, πατρώνυμο, ΑΔΤ, και ΑΦΜ), θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής του από Αστυνομική ή άλλη αρμόδια αρχή. Η διαδικασία καταβολής του μερίσματος μέσω της Τράπεζας «ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΕ» θα είναι δυνατή μέχρι την 31.12.2015, μετά την οποία, όσοι από τους δικαιούχους μετόχους δεν έχουν εισπράξει το μέρισμα, η πληρωμή θα γίνεται από την έδρα της εταιρείας (ΒΙΟ.ΠΑ Προσοτσάνης, Δήμος Προσοτσάνης της ΠΕ Δράμας, Τμημα εξυπηρέτησης μετόχων, τηλ 2522023514-5)

Keywords
Τυχαία Θέματα