FED: Βαρύ το χτύπημα της πανδημίας στην οικονομία – Στα 26,6 τρισ. το δημόσιο χρέος!

Η Federal Reserve ανακοίνωσε ότι σύμφωνα με τα πρακτικά από την συνάντηση νομισματικής πολιτικής στις 28-29 Ιουλίου, οι αξιωματούχοι της αναμένουν ότι η πανδημία θα έχει βαρύ αντίκτυπο στην οικονομική δραστηριότητα, στην απασχόληση και βραχυπρόθεσμα στον πληθωρισμό.

Λόγω των συνθηκών, οι αξιωματούχοι δεσμεύτηκαν ότι θα κρατήσουν τα επιτόκια μεταξύ 0%-0,25% μέχρις ότου είναι βέβαιοι ότι η οικονομία έχει ξεπεράσει τις δυσκολίες και βρίσκεται σε τροχιά για να επιτύχει τους στόχους σε απασχόληση και πληθωρισμό.

Από

τα σχόλια της Ομοσπονδιακής Τράπεζας προκύπτει επίσης ότι τα μέλη της  φάνηκε να απορρίπτουν την πιθανότητα να προχωρήσουν σε αγορές ομολόγων προκειμένου να  στηρίξουν τις αποδόσεις των κρατικών ομολόγων.

Το ΑΕΠ των ΗΠΑ μειώθηκε 32,9% το δεύτερο τρίμηνο εξ αιτίας της πανδημίας.  Η επιστροφή στην ανάπτυξη αναμένεται το τρίτο τρίμηνο, αν και μια αναζωπύρωση του ιού δημιουργεί αμφιβολίες για το πόσο επιθετική μπορεί να είναι αυτή η ανάκαμψη.

Οι αξιωματούχοι εξέφρασαν επίσης ανησυχία για τα αυξανόμενα επίπεδα δημόσιου χρέους. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει πλέον χρέος 26,6 τρισ. δολαρίων, με προσθήκη 3 τρισ. δολαρίων κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα