Euroxx: Δεν “βλέπει” πρόωρες βουλευτικές εκλογές – Προτάσεις για μετοχές – Οι κλάδοι που θα “ξεχωρίσουν”

Το 2014 προσφέρει μια μεγάλη ευκαιρία για την Ελλάδα με την αναμενόμενη ανάκαμψη της οικονομίας αλλά και τα μέτρα ανακούφισης του χρέους θα μπορούσαν να σηματοδοτήσουν την αρχή του τέλους της κρίσης, τονίζει η Euroxx στο Greek Equity Strategy.

Με βάση το κύριο σενάριο της Euroxx, ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταγράψει νίκη

στις ευρωεκλογές με μικρή μονοψήφια διαφορά από τη ΝΔ. Δεν θα υπάρξουν πρόωρες βουλευτικές εκλογές. Η ελληνική πλευρά θα έρθει σε συμφωνία με την τρόικα στο α΄ τρίμηνο, η οκονομία θα τρέξει με ρυθμό 0,5%, ενώ στο γ΄ τρίμηνο του 2014 θα υπάρξουν κάποια μέτρα ανακούφισης του χρέους.

Παράλληλα, σύμφωνα με το βασικό σενάριο της Euroxx, η κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού θα προέλθει από ένα τρίτο πακέτο στήριξης, που δεν θα συμπεριλαμβάνει όμως πρόσθετα μέτρα.

Όπως εκτιμά η χρηματιστηριακή τα καθαρά κέρδη των μη χρηματοοικονομικών εταιρών θα αυξηθούν και θα κινηθούν κάτω από τα 2,5 δισ. ευρώ.

Οι πωλήσεις εταιριών από τους κλάδους κατασκευών, τηλεπικοινωνιών, gaming, λιανικού εμπορίου θα εμφανίσουν σημάδια ανάκαμψης.

Το αρνητικό σενάριο (bear scenario) για το οποίο η Euroxx δίνει πιθανότητα να συμβεί μικρότερη του 40% περιλαμβάνει την σημαντική ήττα των δυνάμεων της συγκυβέρνησης το Μάιο κάτι που θα οδηγήσει σε μια κορύφωση της πολιτικής έντασης και πρόωρες εκλογές φέτος.

Μια τέτοια εξέλιξη θα παρέλυε την οικονομική δραστηριότητα, αναφέρει η χρηματιστηριακή.

Η χρηματιστηριακή χαρακτηρίζει ως πρώτο κρίσιμο ορόσημο του έτους την ολοκλήρωση του ελέγχου από την τρόικα.

Οι προτιμώμενες μετοχές

Στη λίστα με τις προτιμώμενες μετοχές της Euroxx περιλαμβάνονται οι μετοχές των ΟΠΑΠ, Μυτιληναίου, Ελλάκτωρ, ΕΧΑΕ.

Από τις τράπεζες προτιμά την Alpha Bank, ενώ για τον κλάδο συνολικά υιοθετεί σύσταση Equalweight.

Σε ό,τι αφορά την πορεία του Χρηματιστηρίου εκτιμά ότι η μεταβλητότητα θα συνεχιστεί τις επόμενες εβδομάδες μέχρις ότου η κυβέρνηση έλθει σε συμφωνία με την τρόικα και «αποκαλυφθούν» οι κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών.

Original article: Euroxx: Δεν “βλέπει” πρόωρες βουλευτικές εκλογές – Προτάσεις για μετοχές – Οι κλάδοι που θα “ξεχωρίσουν”.

Keywords
Τυχαία Θέματα