Eurogroup: Στην ατζέντα τα μέτρα για το χρέος αλλά και το ασφαλιστικό – Διαψεύδει Κατρούγκαλο ο Ντάισελμπλουμ

Η ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης ανοίγει τον δρόμο για την υλοποίηση της εξαγγελθείσας ελάφρυνσης χρέους με βραχυπρόθεσμα μέτρα (αναδιαμόρφωση των λήξεων του ανεξόφλητου υπολοίπου των δανείων του EFSF, περιορισμό του κινδύνου επιτοκίου κ.τλ.) που επεξεργάζεται ο ESM, αναφέρει σε επιστολή του εν όψει της συνεδρίασης του Eurogroup στις 7 Νοεμβρίου, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Η ολοκλήρωση και η εφαρμογή των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος,

θα δρομολογηθεί βέβαια μετά την ολοκλήρωσης της β΄ακιολόγησης. Η επιστολή Ντάισελμπλουμ, δείχνει τη διάθεση να εφαρμοστούν οι αποφάσεις του Eurogroup της 24ης Μαίου.

Ελληνικό χρέος: Φως για πρώτες συζητήσεις τον Νοέμβριο από τον ESM

ESM: Τρία μέτρα για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους – Στα 32,5 χρόνια η μέση διάρκεια αποπληρωμής

Δεν έχει κλείσει το ασφαλιστικό

Το ασφαλιστικό δεν έχει κλείσει και θα είναι στην ατζέντα της συνεδρίασης του Eurogroup τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου, όπως προκύπτει από την επιστολή στους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης, παρά τις διαβεβαιώσεις του υπουργού Εργασίας, Γιώργου Κατρούγκαλου, ότι το ασφαλιστικό έχει κλείσει οριστικά.

Όπως τονίζεται στην επιστολή Dijsselbloem, το ασφαλιστικό αποτελεί «κλειδί» για τη δεύτερη αξιολόγηση. Εν τω μεταξύ, ο Γ. Κατρούγκαλος δήλωνε σήμερα το πρωί ότι το ασφαλιστικό είναι κομμάτι της πρώτης αξιολόγησης και έχει κλείσει οριστικά, δεν ξανανοίγει…

Keywords
Τυχαία Θέματα