Eurobank: Βγήκε στις αγορές με 3ετές senior preferred ομόλογο

Στην έκδοση senior preferred ομολόγου λήξης Μαρτίου 2025 προχωρά η Eurobank, με στόχο να αντλήσει τουλάχιστον 350 εκατ. ευρώ.

Το βιβλίο προσφορών άνοιξε και η αρχική εκτίμηση για την τιμολόγηση του ομολόγου διαμορφώνεται στο 4,5%.

Σύμφωνα με την τράπεζα έχουν ήδη υπάρξει ενδείξεις ενδιαφέροντος για περισσότερα από 450 εκατ. ευρώ προσφορών,

συμπεριλαμβανομένων των θυγατρικών της.

Ο τίτλος είναι τύπου 2.75NC1.75, δηλαδή διάρκειας 2,75 ετών με δικαίωμα ανάκλησης στα 1,75 έτη, η διαπραγμάτευσή του θα είναι στο χρηματιστήριο του Λουξεμβούργου, ενώ η αξιολόγησή του από τους οίκους εκτιμάται στο B1 από την Moody’s και στο Β+ από τις Fitch και S&P.

Η τιμολόγηση του τίτλου αναμένεται σήμερα ενώ ημερομηνία διακανονισμού είναι η 9η Ιουνίου.  Η ημερομηνία λήξης του τίτλου είναι στις 9 Μαρτίου 2025 και η reset date στις 9 Μαρτίου του 2024. Το ρόλο των joint bookrunners έχουν αναλάβει οι Deutsche Bank, Morgan Stanley και Nomura.

Η τράπεζα έχει καλύψει τον στόχο για τα κεφάλαια MREL και όπως δήλωσε η διοίκηση παρακολουθεί τις εξελίξεις στις αγορές για την πιθανή έκδοση senior ομολόγων.

Σε ό,τι αφορά το Tier II ομόλογο ύψους 950 εκατ. ευρώ που η τράπεζα είχε εκδώσει το 2018 και το οποίο καλύφθηκε από το ελληνικό Δημόσιο, η τράπεζα εφόσον η κατάσταση δεν ομαλοποιηθεί θα συνεκτιμήσει το ενδεχόμενο μη ανάκλησής του, σταθμίζοντας την απώλεια κεφαλαίου που θα έχει η απομείωσή του κατά 20% ανά έτος από τα εποπτικά κεφάλαια μετά την 5ετία. Αυτό σημαίνει ότι η τράπεζα μπορεί να εκδώσει μέρος μόνο του ομολόγου, ίσο με το ποσό της απομείωσης και να διακρατήσει τον τίτλο χωρίς να τον ανακαλέσει.

Keywords
Τυχαία Θέματα