Eurobank: Ποιοί βάζουν τα λεφτά στην αύξηση κεφαλαίου

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του BankWars, η Credit Suisse δεν θα συμμετάσχει στη διαφαινόμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας αλλά μόνο στην άυξηση της Eurobank.

Όπως ήδη έχει γίνει γνωστό, στην ΑΜΚ της Eurobank κορυφαία θέση θα έχει ο κος Prem Watsa, της Fairfax Holdings,

που ετοιμάζεται να τοποθετήσει 1,5 δισ. ευρώ στην τράπεζα.

Σήμερα στις 17:00 λήγει η προθεσμία για την κατάθεση των προσφορών από τα βασικά επενδυτικά σχήματα που ενδιαφέρονται για τα πλειοψηφικά πακέτα της αύξησης κεφαλαίου της Eurobank.

Η παρουσία της κοινοπραξίας της οποίας ηγείται το Fairfax είναι ο πρώτος ισχυρός πόλος, ενώ ο δεύτερος είναι, κατά πάσα πιθανότητα, το Apollo. Ο τρίτος αφορά σε μια κοινοπραξία από πέντε funds που επενδύουν στην Ελλάδα, ήτοι Blackrock, Third Point, Wellington, Soros, Paulson, κρατικά ταμεία Abu Dhabi Investment Authority, Qatar Holding και κρατικό ταμέιο Νορβηγίας.

Παράλληλα, τα επενδυτικά σχήματα θα προσδιορίσουν και τις τιμές προσφοράς που, σύμφωνα με πληροφορίες, θα ξεκινούν τουλάχιστον από το επίπεδο των 30 σεντς. Το ενδιαφέρον για συμμετοχή στη Eurobank είναι μεγάλο και από το εσωτερικό, καθώς τα επενδυτικά κεφάλαια εκτιμούν ότι το επίπεδο των 30-35 σεντς και η σημερινή κεφαλαιοποίηση της τράπεζας αποτελεί επενδυτική ευκαιρία.

Ο στόχος είναι να καλυφθεί το 10% της έκδοσης από το εσωτερικό.

Υπενθυμίζεται ότι η αύξηση της Eurobank θα ανέρχεται σε 2,865 δισ. ευρώ.

Original article: Eurobank: Ποιοί βάζουν τα λεφτά στην αύξηση κεφαλαίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα