Eurobank: Μετά το νόμο για την ανακεφαλαιοποίηση η ΑΜΚ – Έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον – Η ανακοίνωση του ΤΧΣ

Tις πληροφορίες περί καθυστέρησης υλοποίησης της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου στην Eurobank, επιβεβαίωσε σήμερα το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, καθώς όπως ανακοίνωσε, η ΑΜΚ θα πραγματοποιηθεί μετά το νέο νόμο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και την ολοκλήρωση των stress tests στιν ελληνικό τραπεζικό κλάδο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΤΧΣ αναφέρει:

Το χρονοδιάγραμμα της συναλλαγής

για την ΑΜΚ της Eurobank θα προσαρμοστεί ούτως ώστε να ληφθεί υπόψη σε αυτό η ολοκλήρωση της αξιολόγησης των μελλοντικών κεφαλαιακών αναγκών του ελληνικού τραπεζικού κλάδου καθώς και του νέου πλαισίου ανακεφαλαιοποίησης, αναφέρει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ).

Η Eurobank και το ΤΧΣ εκτιμούν το έντονο ενδιαφέρον των επενδυτών στη διαδικασία της εν λόγω αύξησης, όπως αναφέρει η ανακοίνωση.

Το ΤΧΣ υποστηρίζει την προσήλωση της Eurobank στην προσπάθεια πρόσβασης στις αγορές για την περαιτέρω ενίσχυση της κεφαλαιακής θέσης της Τράπεζας το συντομότερο δυνατό.

Η Eurobank αναμένει ότι η κεφαλαιακή της θέση κατά την 31η Δεκεμβρίου 2013 θα είναι υψηλότερη από τα ελάχιστα εποπτικά όρια.

H Lazard Freres ενεργεί ως οικονομικός σύμβουλος του ΤΧΣ. Η Barclays Bank PLC, ενεργώντας μέσω της επενδυτικής της τράπεζας, το υποκατάστημα Λονδίνου της Deutsche Bank AG, και η JP Morgan Securities PLC, ενεργούν ως Διεθνείς Συντονιστές της συναλλαγής, καταλήγει η ανακοίνωση του ΤΧΣ.

Original article: Eurobank: Μετά το νόμο για την ανακεφαλαιοποίηση η ΑΜΚ – Έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον – Η ανακοίνωση του ΤΧΣ.

Keywords
Τυχαία Θέματα