Eurobank: Επαφές με ξένους για το υπόλοιπο ποσό της ΑΜΚ – Ισχυρό ενδιαφέρον

Το υπόλοιπο 53,5% της ΑΜΚ της Eurobank, ήτοι 1,53 δισ. ευρώ, θα καλυφθεί από τη συνδυασμένη προσφορά μετοχών στο εξωτερικό (ιδιωτική τοποθέτηση) και στην Ελλάδα (δημόσια προσφορά).

Η διοίκηση της τράπεζας βρίσκεται ήδη

σε πρόγραμμα παρουσιάσεων στο εξωτερικό από το οποίο προκύπτει, σύμφωνα με πληροφορίες, ισχυρό ενδιαφέρον για συμμετοχή στην επικείμενη αύξηση κεφαλαίου.

Η συνδυασμένη προσφορά μετοχών θα ξεκινήσει στις 25 Απριλίου σε ξένους και εγχώριους επενδυτές. Στους εγχώριους επενδυτές θα διατεθούν μετοχές ως 286 εκατ. ευρώ, το 10% της ΑΜΚ, με τη δημόσια προσφορά να σπάει σε δύο υποκατηγορίες, για θεσμικούς και ιδιώτες επενδυτές, όπως έγινε και με την Πειραιώς.

Το βιβλίο για την ιδιωτική τοποθέτηση στο εξωτερικό θα παραμείνει ανοικτό ως και τις 30 Απριλίου, ενώ η δημόσια προσφορά στην Ελλάδα θα διαρκέσει τρεις εργάσιμες (25 – 29 Απριλίου). Συντονιστές του book building για τους ξένους επενδυτές θα είναι η Barclays, η Deutsche Bank και η JP Morgan, ενώ για τη δημόσια προσφορά στο εσωτερικό συντονιστής θα είναι η Eurobank Equities.

Αν μείνουν αδιάθετες μετοχές τόσο από τη διαδικασία της ιδιωτικής τοποθέτησης όσο και από τη δημόσια εγγραφή ενεργοποιούνται οι διατάξεις του νόμου για το bail-in και αν συνεχίσουν να υπάρχουν αδιάθετες μετοχές τις παίρνει το ΤΧΣ που λειτουργεί ως εγγυητής κάλυψης της ΑΜΚ.

Original article: Eurobank: Επαφές με ξένους για το υπόλοιπο ποσό της ΑΜΚ – Ισχυρό ενδιαφέρον.

Keywords
Τυχαία Θέματα