Eurobank: Αλλαγές στη διοίκηση – Ποιοί έρχονται, ποιοί φεύγουν

12:06 6/6/2014 - Πηγή: BankWars

Ανατροπές στη διοίκηση της Eurobank. Όπως ανακοίνωσε η τράπεζα, αποχωρούν οι Γ. Δαυίδ, Τάκης Αράπογλου, Γ. Γόντικας και Δημήτρης Παπαλεξόπουλος.

Να σημειωθεί ότι ο αντιπρόεδρος της Eurobank, θα αναλάβει καθήκοντα προέδρου στον όμιλο Τσάκου.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

Κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του Διοικητικού

Συμβουλίου της Τράπεζας Eurobank Ergasias οι κ.κ. Γεώργιος Δαυίδ, Γεώργιος Γόντικας, Ευστράτιος – Γεώργιος Αράπογλου και Δημήτρης Παπαλεξόπουλος εξεδήλωσαν την επιθυμία του η θητεία τους ως μελών του Διοικητικού Συμβουλίου να περαιωθεί στην Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Eurobank του έτους 2014, η οποία θα προβεί σε εκλογή νέων μελών.

Η Eurobank εκφράζει προς τα απερχόμενα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου τις θερμές ευχαριστίες της για την πολύτιμη συμμετοχή και προσφορά τους στο έργο και την πρόοδο της.

Eurobank: Φαβορί για πρόεδρος ο Π. Θωμόπουλος

Φαβορί για τη θέση του προέδρου της Eurobank μετά την παραίτηση Γ. Δαυίδ είναι ο κ. Π. Θωμόπουλος, αναφέρει το Euro2Day.

O κ. Θωμόπουλος έχει ήδη υποβάλλει την παραίτησή του από μέλος του ΔΣ της ΕΤΕ η οποία αναμένεται να γίνει αποδεκτή από το ΔΣ της τράπεζας.

Oι θέσεις των κ.κ. Δαυίδ, Γόντικα, Αράπογλου και Παπαλεξόπουλου στο ΔΣ της Eurobank θα καλυφθούν από πρόσωπα της επιλογής των Pr. Watsa και W. Ross αναφέρει ακόμη το ίδιο ρεπορτάζ.

Σύμφωνα με πληροφορίες Fairfax και Ross έχουν ήδη προτείνει πρόσωπα για τις θέσεις των ανεξάρτητών μελών του Δ. Σ μεταξύ των οποίων τον νυν διευθύνοντα σύμβουλο της Eurobank Properties κ. Χρυσικό καθώς και τους Γ. Μπάρτον και Μ. Μάρτιν.

Στις 28 Ιουνίου η γ.σ. για την εκλογή νέων μελών στο Δ.Σ.

Στις 28 Ιουνίου 2014, ημέρα Σάββατο, θα πραγματοποιηθεί η τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της Eurobank, για την εκλογή νέων μελών στο διοικητικό συμβούλιο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι τα εξής:

1. Ετήσιες Οικονομικές Καταστάσεις χρήσεως 2013. Εκθέσεις του Διοικητικού Συμβουλίου και των Ελεγκτών.
2. Απαλλαγή των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και των Ελεγκτών από κάθε ευθύνη αποζημίωσης για τη χρήση
2013.
3. Εκλογή εταιρείας ορκωτών ελεγκτών-λογιστών για τη χρήση 2014 και καθορισμός της αμοιβής της.
4. Αύξηση του αριθμού των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου. Εκλογή νέων μελών αυτού. Ορισμός μελών του Διοικητικού Συμβουλίου ως ανεξάρτητων μη εκτελεστικών.
5. Ορισμός μελών της Επιτροπής Ελέγχου.
6. Έγκριση αμοιβών των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και συμβάσεων, κατά τα άρθρα 23α και 24 του κ.ν.
2190/1920.

Σημειώνεται πως σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί η απαιτούμενη από το νόμο απαρτία, η α΄ επαναληπτική τακτική γενική συνέλευση της Τράπεζας θα πραγματοποιηθεί στις 9 Ιουλίου 2014, ημέρα Τετάρτη, χωρίς δημοσίευση νεότερης πρόσκλησης.

Original article: Eurobank: Αλλαγές στη διοίκηση – Ποιοί έρχονται, ποιοί φεύγουν.

Keywords
Τυχαία Θέματα