Eurobank Properties: Τι λέει για τα κωλύματα στην απόκτηση των 14 ακινήτων από το ΤΑΙΠΕΔ

Σε διευκρινίσεις, σε συνέχεια του από 8/1/2014 δελτίου τύπου της αναφορικά με την πράξη του κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, η οποία κωλύει την απόκτηση των 14 ακινήτων από το ΤΑΙΠΕΔ και της επανεκμίσθωσής τους στο Ελληνικό Δημόσιο, και σε απάντηση σχετικού ερωτήματος που της υποβλήθηκε από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς την 9/1/2014, προχώρησε η Eurobank Properties ΑΕΕΑΠ.

Αναλυτικά, σύμφωνα

με τη σχετική ανακοίνωση, ανακοινώνει τα ακόλουθα:

1) Θα προβεί στην κατάρτιση και υποβολή στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς την 13.1.2014 Συμπληρώματος του από 3.1.2014 Ενημερωτικού Δελτίου για την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου το οποίο θα περιλαμβάνει τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τη συναλλαγή για την απόκτηση του χαρτοφυλακίου των 14 ακινήτων από το ΤΑΙΠΕΔ και την επανεκμίσθωσή τους στο Ελληνικό Δημόσιο, όπως αυτή περιγράφεται στις ενότητες 3.8 και 3.9 του ήδη εγκεκριμένου και δημοσιευμένου Ενημερωτικού Δελτίου.

2) Το ΤΑΙΠΕΔ ενημέρωσε την Εταιρία ότι θα ασκήσει την προβλεπόμενη εκ του νόμου αίτηση ανάκλησης κατά της σχετικής πράξης του Ελεγκτικού Συνεδρίου ενώπιον του αρμοδίου τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου με την οποία κωλύεται η υπογραφή των συμβάσεων πώλησης και επανεκμίσθωσης των 14 ακινήτων. Την αίτηση αυτή η Εταιρία προτίθεται να υποστηρίξει μέσω άσκησης παρέμβασης υπέρ του ΤΑΙΠΕΔ ως είθισται. Η υλοποίηση των ως άνω ενεργειών εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί εντός των προβλεπόμενων εκ του νόμου προθεσμιών.

Σε περίπτωση ανάκλησης της πράξης του κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, η συναλλαγή θα προχωρήσει κανονικά στην τελική υλοποίησή της όπως αυτή περιγράφεται στο Ενημερωτικό Δελτίο. Σε περίπτωση απόρριψης της προαναφερόμενης αίτησης ανάκλησης και κατά συνέπεια διατήρησης της ισχύος της αρχικής πράξης, η ανωτέρω περιγραφόμενη συναλλαγή δεν θα καταστεί δυνατό να ολοκληρωθεί με συνέπεια το ποσό των €145,81 εκατ να αποδεσμευτεί. Η Εταιρία θα απολέσει τα προβλεπόμενα ετήσια μισθώματα ύψους € 14,06 εκατ καθώς και όλα τα μέχρι σήμερα καταβληθέντα έξοδα, ωστόσο θα εξοικονομήσει τα έξοδα που θα κατέβαλε για τη συντήρηση μεγάλης κλίμακας των 14 ακινήτων. Το ποσό των €145,81 εκατ. της δεσμευτικής προσφοράς για την απόκτηση των 14 ακινήτων θα κατευθυνθεί σε μελλοντικές επενδύσεις.

Original article: Eurobank Properties: Τι λέει για τα κωλύματα στην απόκτηση των 14 ακινήτων από το ΤΑΙΠΕΔ.

Keywords
Τυχαία Θέματα