EuRuKο 2013: Με «άρωμα» Ελλάδας το φετινό συνέδριο προγραμματιστών Ruby

Με ελληνικό «άρωμα» θα γιορτάσει τα εικοσάχρονα γενέθλιά της η γλώσσα προγραμματισμού Ruby, αφού για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στις 28 και 29 Ιουνίου στο θέατρο Badminton προγραμματιστές από Ευρώπη, Ιαπωνία

και Αμερική θα βρεθούν στην Αθήνα για να δώσουν το παρών στο ευρωπαϊκό συνέδριο EuRuKo (European Ruby Conference).

Το EuRuKo αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα συνέδρια πληροφορικής που λαμβάνει χώρα σε ετήσια βάση, από το 2003, σε μια ευρωπαϊκή πόλη, συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον προγραμματιστών απ’ όλο τον κόσμο που χρησιμοποιούν την γλώσσα προγραμματισμού Ruby.

Σημειώνεται ότι η Ruby αποτελεί μια γλώσσα προγραμματισμού που χρησιμοποιείται ευρέως από εταιρίες κολοσσούς όπως η Amazon, Twitter, BBC, Tumblr, GitHub, NASA JPL, Engine Yard ενω είναι ιδιαίτερα δημοφιλής και στις τεχνολογικές startups.

Ο λόγος είναι ότι αποτελεί μια γλώσσα προγραμματισμού που επιτρέπει σε τεχνολογικές startups να αναπτύξουν γρήγορα ένα πρωτότυπο αλλά και να δοκιμάζουν ιδέες αλλάζοντας, με την χρήση της, σχετικά γρήγορα το προϊόν τους.

Φέτος το EuRuKo, μεταξύ των σημαντικών ομιλητών του, θα φιλοξενήσει τον εμπνευστή και δημιουργό της Ruby, τον Ιάπωνα Yukihiro “Matz” Matsumoto αλλά και τον Koichi Sasada τον βασικό δημιουργό του Virtual Machine που τρέχει η Ruby κι έναν από τους βασικούς προγραμματιστές που σχεδιάζουν την γλώσσα και την εξέλιξή της.

Οι υπόλοιποι ομιλητές έχουν ανακοινωθεί στην σχετική ιστοσελίδα του συνεδρίου κατόπιν επιλογής από την κοινότητα της Ruby ενώ το πρόγραμμα στην τελική του μορφή θα ανακοινωθεί εντός της τρέχουσας εβδομάδας.

Με δεδομένο ότι το συγκεκριμένο συνέδριο πραγματοποιείται σε ετήσια βάση από εθελοντές των τοπικών κοινοτήτων της Ruby, η αντίστοιχη ελληνική κοινότητα εθελοντών αποφάσισε να δώσει όλες τις λεπτομέρειες του συνεδρίου (πρακτικά συναντήσεων, οργανωτικές λεπτομέρειες, αποφάσεις) στο κοινό, με στόχο το «μοίρασμα» της εμπειρίας και την βελτίωση του οργανωτικού επιπέδου των μελλοντικών συνεδρίων EuRuKo.

Χορηγοί του συνεδρίου είναι οι εταιρίες Skroutz S.A, Persado, Engine Yard, Workable HR, Anynines, Soundcloud, Pamediakopes.gr, Dnsimple, Heroku, Xing, Wooga και Metaquark. Ενεργή συμμετοχή στο συνέδριο, μέσω εκπροσώπων της θα έχει και η ελληνική startup Incrediblue.

Σημειώνεται ότι οι αιτήσεις για συμμετοχή στο συνέδριο λήγουν σήμερα και μπορούν να γίνουν μέσω της σχετικής ιστοσελίδας.

Της Ελένης Νάτση

Keywords
Αναζητήσεις
content
Τυχαία Θέματα