Τεχνική ανάλυση – Emporiki: Θα συνεχιστεί η άνοδος στο Χ.Α.

«Ο Γενικός Δείκτης παραμένει σε ανοδική τροχιά, αλλά ο ανοδικός βηματισμός είναι πλέον πιο βραδύς και η πολυήμερη παλινδρόμηση σε περιορισμένο εύρος τιμών, πιστοποιεί ότι τα επενδυτικά χαρτοφυλάκια αποφεύγουν ‘επιθετικές’ κινήσεις και κινούνται πολύ πιο ‘στοχευμένα’ από ότι στο πρόσφατο παρελθόν» σχολιάζει σε εβδομαδιαία ανάλυσή της για τον ΓΔ του Χ.Α. η Εμπορική Τράπεζα.

Όπως σημειώνει, «το προηγούμενο πενθήμερο, ο ΓΔ αρχικά κινήθηκε πτωτικά, δημιουργώντας μια βραχυχρόνια βάση τιμών στη περιοχή των 1.005 μονάδων,

από όπου αντέδρασε ανοδικά, χωρίς όμως να μπορέσει να «απειλήσει» με διάσπαση το πρόσφατο υψηλό των 1.052 μονάδων. Κινήθηκε σε ένα μάλλον περιορισμένο εύρος τιμών, ανάμεσα στις 1.005 και 1.040 μονάδες.

Το ανοδικό κανάλι των τελευταίων τριάντα συνεδριάσεων, παραμένει σε ισχύ, με κομβικά σημεία για το προσεχές πενθήμερο, την περιοχή αντίστασης των 1.065-1.070 μονάδων και την περιοχή στήριξης των 1.005-1.000 μονάδων.

Ενδεχόμενη υπέρβαση των 1.070 μονάδων, θα δώσει πιθανό επόμενο ανοδικό στόχο τις 1.130 μονάδες. Αντίθετα, ενδεχόμενη καθοδική διάσπαση των 1.000 μονάδων θα ακυρώσει το προαναφερόμενο ανοδικό κανάλι και θα δώσει πιθανό καθοδικό στόχο τις 950 μονάδες. Για να είναι αξιόπιστες οι διασπάσεις, πρέπει να συνοδεύονται από αξιόλογους όγκους συναλλαγών».

Keywords
Τυχαία Θέματα