Eδώ έστειλε ο… ανάλγητος Χρυσοχοΐδης τους μετανάστες των Εξαρχείων

Σε κτίριο στο Μενίδι μεταφέρθηκαν οι 143 μετανάστες, που βρέθηκαν χθες στα κτίρια στα Εξάρχεια, όπου πραγματοποιήθηκε μεγάλη αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης υπό κατάληψη κτιρίων

Στις κατηγορίες της αντιπολίτευσης γιαεπικοινωνιακά παιχνίδια της κυβέρνησης σε βάρος ζωών σχετικά με τις εκκενώσεις καταλήψεων στα Εξάρχεια και τους 130 περίπου πρόσφυγες και μετανάστες που ζούσαν μέσα σε αυτά, απάντησε η κυβέρνηση.

Φωτογραφίες από το εσωτερικό του κτιρίου όπου φιλοξενούνται οι πρόσφυγες έδωσε στην δημοσιότητα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Εικόνες που δείχνουν ότι

οι συνθήκες είναι αξιοπρεπείς για τους δεκάδες μετανάστες που μεταφέρθηκαν χθες.

Πρόκειται για 61 Αφγανούς, 39 άτομα από την Ερυθραία, 17 από το Ιράκ, 12 από το Ιράν, 11 από την Τουρκία, 1 από το Καμερούν, 1 από την Συρία και 1 από την Σαουδική Αραβία.

Από τους 143 πρόσφυγες, οι 57 είναι άνδρες, οι 51 γυναίκες και ανάμεσα τους βρίσκονται 35 ανήλικα παιδιά.

Η προσωρινή στέγαση τους θα γίνει εκεί μέχρι να μεταφερθούν σε κέντρα φιλοξενίας. Ελπίζουμε βέβαια οι συνθήκες να είναι ανάλογες και στα κέντρα φιλοξενίας και το σημερινό να μην είναι ένα απλό πυροτέχνημα.

«Εμείς φροντίσαμε χτες, μετά την επιχείρηση της ΕΛΑΣ, όταν διαπιστώσαμε ότι υπάρχουν οικογένειες με παιδιά να μεταφερθούν σε έναν χώρο όπου τηρούνται οι βασικές προϋποθέσεις. Αφήνω τους Έλληνες πολίτες να κρίνουν που αρχίζει η ευαισθησία και που τελειώνει η υποκρισία».

Μάλιστα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν δίστασε να δείξει φωτογραφίες από το εσωτερικό των μέχρι χτες υπό κατάληψη κτηρίων, όπου επικρατούσε η βρωμιά και τα συνθήματα κατά της Αστυνομίας, σε αντιδιαστολή με το μέρος όπου από χτες φιλοξενούνται οι οικογένειες.

«Όσοι εγκαλούν την κυβέρνηση, μπορεί να θεωρούν ότι ευαισθησία είναι αυτό» είπε ο κ. Πέτσας δείχνοντας μία-μία τις φωτογραφίες από τους εσωτερικούς χώρους των υπό κατάληψη κτηρίων. «Αυτό δεν είναι ευαισθησία, είναι υποκρισία», συμπλήρωσε.

Η ΕΛ.ΑΣ. «στέλνει» τον Μπαλάσκα στον εισαγγελέα 

Στην εισαγγελία παραπέμπονται οι αμφιλεγόμενες δηλώσεις του συνδικαλιστή του εκπροσώπου της ΠΑΣΥ, Σταύρου Μπαλάσκα,που έκανε λόγο για «σκουπίδια» στα Εξάρχεια, σχολιάζοντας την αστυνομική εκκένωση τεσσάρων κτηρίων υπό κατάληψη.

Το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, ανακοίνωσε ότι «με εντολή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Μιχαήλ Καραμαλάκη, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διαβιβάζονται στην Εισαγγελία Αθηνών, οι δηλώσεις συνδικαλιστή σε τηλεοπτική εκπομπή, για τη σημερινή (26-08-2019) αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης τεσσάρων υπό κατάληψη κτιρίων στην περιοχή των Εξαρχείων».

Παράλληλα, πρόσθεσε το αρχηγείο «διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (Ε.Δ.Ε.)».

Έντονη ήταν η αντίδραση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων στις δηλώσεις του Σταύρου Μπαλάσκα,τον οποίο «άδειασε» τόσο για την δυνατότητα να εκπροσωπεί την οργάνωση, όσο και για το περιεχόμενο των όσων είπε.

«Η Ομοσπονδία μας, με αφορμή σημερινά δημοσιεύματα που αναφέρονται σε εκπροσώπηση της Π.Ο.ΑΣ.Υ., διευκρινίζει ότι στο δημόσιο λόγο την εκπροσωπούν αποκλειστικά και μόνο ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας αυτής» σχολιάζουν από την ΠΟΑΣΥ. Αν και δεν κατονομάζουν τον κ. Μπαλάσκα, τον αναφέρουν ως Αντιπρόεδρο Θεμάτων Μελετών – Επιμόρφωσης Αστυνομικών.

Παράλληλα, η ΠΟΑΣΥ αναφέρει ότι διαχρονικά έχει εκφράσει και συνεχίζει να εκφράζει την αλληλεγγύη της στην κοινωνία, συνεχίζει η ανακοίνωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα