EY: Ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος επιχειρηματίας της χρονιάς 2015

Ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Folli Follie, Γιώργος Κουτσολιούτσος, αναδείχθηκε ως ο κορυφαίος Έλληνας «Επιχειρηματίας της Χρονιάς», κατά τη διάρκεια διαγωνισμού της Ernst & Young.

Ο κ. Κουτσολιούτσος θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον διεθνή διαγωνισμό της Ε&Υ για την ανάδειξη του κορυφαίου επιχειρηματία του κόσμου, στον οποίο συμμετέχουν επιχειρηματίες από 60 χώρες.

«Οφείλουμε να εξηγήσουμε στην ελληνική κοινωνία και να

αναδείξουμε τον πρωταρχικό ρόλο της επιχειρηματικότητας, στην εθνική προσπάθεια εξόδου από την κρίση. Να δώσουμε το ηχηρό μήνυμα ότι μια κοινωνία επιβιώνει και αναπτύσσεται μόνο μέσα από ένα ισχυρό πλαίσιο αρχών και κανόνων που ενισχύουν το κράτος δικαίου, την αριστεία, την καινοτομία σε όλα τα επίπεδα, και το επιχειρείν» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Ε&Υ Ελλάδας, Πάνος Παπάζογλου.

Από την πλευρά του, ο νικητής του διαγωνισμού εκτίμησε ότι «η κρίση γεννά ευκαιρίες και βοηθά τους επιχειρηματίες να δουν διαφορετικά το μέλλον» προσθέτοντας ωστόσο, ότι είναι αναγκαίο η επιχειρηματικότητα να έχει την ελευθερία να δημιουργήσει και να αναδείξει ιδέες που θα κάνουν όλη τη χώρα υπερήφανη.

Μέσα στο δύσκολο οικονομικό περιβάλλον, η Folli Follie, συνέχισε ο κ. Κουτσολιούτσος, κερδίζει συνεχώς μερίδιο, ενισχύει την εξωστρέφειά της, διευρύνει το δίκτυο των καταστημάτων της και αυξάνει τον αριθμό των εργαζομένων.

«Μένουμε στην Ελλάδα. Είμαστε πατριώτες και δεν θα μας δείτε να φεύγουμε από τη χώρα» τόνισε στη συνέχεια και εκτίμησε ότι η ελληνική οικονομία θα ανακάμψει και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι θα παρουσιάσει καλύτερα μεγέθη στο μέλλον.

Ωστόσο, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις σε ότι αφορά στη χρηματοδότησή τους από τις τράπεζες και εξέφρασε την ελπίδα να λυθεί γρήγορα το συγκεκριμένο πρόβλημα.
Οι υποψήφιοι που διακρίθηκαν για το επιχειρηματικό τους πνεύμα, τον στρατηγικό προσανατολισμό, την πρωτοποριακή σκέψη και τον κοινωνικό αντίκτυπο της δραστηριότητάς τους επελέγησαν από την ανεξάρτητη εννεαμελή Κριτική Επιτροπή, υπό την προεδρία του κ. Σπύρου Θεοδωρόπουλου, Διευθύνοντος Συμβούλου της Chipita A.E. και Έλληνα «Επιχειρηματία της Χρονιάς» 2011.

Στις επιμέρους κατηγορίες του Έλληνα «Επιχειρηματία της Χρονιάς» 2015 διακρίθηκαν οι:

Αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας: Νικόλαος Γουλής, Διευθύνων Σύμβουλος, e-Travel Α.Ε. (pamediakopes.gr)

Διεθνώς αναπτυσσόμενος επιχειρηματίας: Γεώργιος Κουτσολιούτσος, Διευθύνων Σύμβουλος, FF Group (Folli Follie Group)

Δυναμικά αναπτυσσόμενος επιχειρηματίας: Ιωάννης Τσερέπας, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος, Lariplast Α.Ε.Β.Ε

Πρωτοπόρος επιχειρηματίας: Ελένη Πολυχρονοπούλου, Αντιπρόεδρος Δ.Σ., Τεχνική Προστασίας Περιβάλλοντος Α.Ε.

Keywords
Τυχαία Θέματα