EVIMA Ασφαλιστική – Εργαζόμενοι: Ιδού τι πετύχατε που μας κλείνετε”…

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την Τράπεζα της Ελλάδος πραγματοποιούν αυτή την ώρα εργαζόμενοι της ασφαλιστικής εταιρείας Evima καθώς και ασφαλιστές, πραγματογμώμονες και συνεργάτες της εταιρείας με συνεργεία-φανοποιεία.

ΤΙ ΛΕΝΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Με τρόπο που προκάλεσε έκπληξη και θλίψη σε όλη την κοινωνία, επιλέξατε το αιφνίδιο κλείσιμο

της Evima Ασφαλιστικής, χωρίς να έχετε προηγούμενα ειδοποιήσει με οποιονδήποτε νόμιμο και ουσιαστικό τρόπο μπορούσατε, (δηλαδή με ανακοίνωση, σύσταση ή διαδικασία επιτήρησης) για τυχόν προβλήματα φερεγγυότητας της εταιρίας. Αναστείλατε την λειτουργία της, χωρίς να καλέσετε την διοίκησή της σε προηγούμενη ακρόαση και χωρίς να δώσετε την οποιαδήποτε προθεσμία ώστε η εταιρία να διορθώσει τυχόν εκκρεμότητες, όπως όλες οι προηγούμενες εποπτικές αρχές είχαν κάνει στο παρελθόν για άλλες ασφαλιστικές επιχειρήσεις.

Σκοπός της εποπτικής αρχής, όπως επακριβώς περιγράφεται και στις αρμοδιότητες σας στο νόμο, είναι η διαχείριση κινδύνων και η αξιολόγηση προοπτικών βιωσιμότητας των ασφαλιστικών επιχειρήσεων, καθώς επίσης και η διασφάλιση των συμφερόντων των καταναλωτών, των ασφαλισμένων, των δικαιούχων αποζημίωσης, των ασφαλιστικών υπαλλήλων, αλλά και των συνεργαζόμενων ασφαλιστικών διαμεσολαβητών.

Θα μπορούσατε ασφαλώς – εάν και εφόσον τα προβλήματα που εντοπίσατε στους ελέγχους σας ήταν τόσο σοβαρά – να επιλέξετε κάποιο από τα ηπιότερα μέτρα που ο νόμος σας δίνει το δικαίωμα να εφαρμόσετε και αυτό θα έπρεπε να το είχατε κάνει έγκαιρα και πριν λάβετε την απόφαση θανάτου της εταιρίας. Με τον τρόπο αυτό θα είχατε πραγματικά υπερασπιστεί τα δικαιώματα όλων μας και θα είχατε διαφυλάξει ουσιαστικά την προσωπική και επαγγελματική υπόληψη όλων όσων έχουν θιχτεί με την ανάκληση της λειτουργίας της εταιρίας.

Αντί αυτών και μάλιστα σε μια κρίσιμη περίοδο στην οποία δοκιμαζόμαστε όλοι από μια μεγάλη οικονομική ύφεση, εσείς επιλέξατε :

1) να απαξιώσετε και να αμαυρώσετε την επαγγελματική ταυτότητα κάθε ασφαλιστικού διαμεσολαβητή, ο οποίος σήμερα είναι υπόλογος στο πελατολόγιο του για ολιγωρία και ενδεχόμενο δόλο,

2) να εκδίωξετε τους υπαλλήλους της ασφαλιστικής και μαζί το υπαλληλικό προσωπικό των ανεξάρτητων ασφαλιστικών πρακτορείων σε ολόκληρη την Ελλάδα,

3) να αφήσετε ακάλυπτους εκατοντάδες χιλιάδες πελάτες και ταυτόχρονα εντελώς παράδοξα να συμμετέχετε στην πρόταση θέσπισης νόμου για τα ανασφάλιστα οχήματα. Γνωρίζετε καλά ότι σήμερα όλες οι προαιρετικές καλύψεις δεν έχουν καμιά ισχύ και επιπλέον οι πελάτες δεν δύνανται να ξαναπληρώσουν για δεύτερο ασφαλιστήριο, ενώ η επιστροφή των μη δεδουλευμένων ασφαλίστρων – αν και εφόσον αυτή συμβεί, καθώς δεν έχει γίνει ποτέ στον παρελθόν και από καμία εκκαθάριση – δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση να γίνει νωρίτερα από την νέα υποχρέωση ασφάλισης, η προθεσμία της οποίας λήγει στις 08.03.2013,

4) να εκδιώξετε ουσιαστικά από το επάγγελμα εκατοντάδες επαγγελματίες οι οποίοι είχανε αποκλειστική συνεργασία με την Evima Ασφαλιστική και

5) να στερήσετε από τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές το διαπραγματευτικό τους δικαίωμα για τις συνθήκες και τους όρους συνεργασίας με οποιαδήποτε άλλη ασφαλιστική εταιρεία.

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ και ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ την ανάλγητη και αυθαίρετη απόφαση της ΤτΕ ζητώντας:

α)Την άμεση επαναλειτουργία της Evima Ασφαλιστικής, αποδεχόμενοι την Αίτηση Θεραπείας που ήδη σας έχει κατατεθεί και

β)Την δυνατότητα να συμμετέχουμε όλοι μαζί και ο καθένας με τον τρόπο του, στις ενέργειες που χρειάζονται για την τακτοποίηση τυχόν εκκρεμοτήτων της ασφαλιστικής.

γ)Την καταστολή του φαινομένου εκβιασμού & εκφοβισμού των πελατών και μεθόδευση για ασφάλιση τους σε συγκεκριμένες εταιρείες.

δ) Την προστασία του Ασφαλιστικού Κλάδου και την εξυγίανση του.

ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ

Θα είσθε υπόλογοι απέναντι στα νοικοκυριά που θα υποχρεωθούν να ξαναπληρώσουν εν μέσω οικονομικής κρίσης, στις εκατοντάδες των ανέργων που θα προστεθούν αλλά και στην οικονομική καταστροφή ατόμων που έχουν επενδύσει τον ιδρώτα μιας ζωής.

Keywords
Τυχαία Θέματα