EUROBANK: Στις 30 Απριλίου έκτακτη γενική συνέλευση για την αμκ

Στις 30 Απριλίου 2013 θα πραγματοποιηθεί η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Eurobank με αντικείμενο:

-τη μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας µέσω ταυτόχρονης αύξησης της ονοµαστικής αξίας των μετοχών και µείωσης του συνολικού αριθµού των μετοχών με συνένωση (reverse split) και µείωση της ονοµαστικής αξίας έκαστης µετοχής µε σκοπό το σχηµατισµό ισόποσου ειδικού αποθεµατικού

-την αύξηση του

µετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας µε έκδοση νέων κοινών µετοχών για την άντληση συνολικά
5.839.000.000 ευρώ, καλυπτόµενη µε εισφορά σε είδος από το Ταµείο Χρηµατοπιστωτικής Σταθερότητας και τέλος

-την ανακοίνωση της εκλογής νέων µελών του ∆ιοικητικού Συµβουλίου σε αντικατάσταση παραιτηθέντων.

Το ∆ιοικητικό Συµβούλιο καλεί τους µετόχους της Τράπεζας Eurobank Εrgasias Α.Ε. σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση, στις 30 Απριλίου 2013, ηµέρα Τρίτη και ώρα 11:00 π.µ., στην Αθήνα, στο «Μέγαρο Ιδρύµατος Μποδοσάκη» (αίθουσα «Ιωάννης Σ. Λάτσης»), Λεωφ. Αµαλίας 20.

Τα θέµατα της ηµερήσιας διάταξης είναι τα εξής:

1. Μείωση του κοινού µετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας µέσω ταυτόχρονης (i) αύξησης της ονοµαστικής αξίας έκαστης κοινής ονοµαστικής µετά ψήφου µετοχής της Τράπεζας και µείωσης του συνολικού αριθµού αυτών µε συνένωση των εν λόγω µετοχών (reverse split) και (ii) µείωσης της ονοµαστικής αξίας έκαστης κοινής ονοµαστικής µετά ψήφου µετοχής της Τράπεζας (όπως θα έχει διαµορφωθεί µετά το reverse split), µε σκοπό το σχηµατισµό ισόποσου ειδικού αποθεµατικού, σύµφωνα µε το άρθρο 4 παράγραφος 4α του κ.ν. 2190/1920. Τροποποίηση του Καταστατικού της Τράπεζας. Παροχή εξουσιοδοτήσεων.

2. Αύξηση του µετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας µε έκδοση νέων κοινών µετοχών για την άντληση συνολικά 5.839.000.000 ευρώ, καλυπτόµενη µε εισφορά σε είδος από το Ταµείο Χρηµατοπιστωτικής Σταθερότητας, σύµφωνα µε τις διατάξεις του Ν. 3864/2010 και της υπό υπ’ αρ. 38/9.11.2012 Πράξης Υπουργικού Συµβουλίου. Τροποποίηση του Καταστατικού της Τράπεζας. Παροχή εξουσιοδοτήσεων.

3. Ανακοίνωση της εκλογής νέων µελών του ∆ιοικητικού Συµβουλίου σε αντικατάσταση παραιτηθέντων.

Δικαίωμα συμμετοχής και ψήφοι στη γενική συνέλευση

Στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση της 30 Απριλίου 2013 δικαιούται να συµµετέχει και να ψηφίζει όποιος εµφανίζεται ως µέτοχος κοινών µετοχών της Τράπεζας στα αρχεία του Συστήµατος Άυλων Τίτλων (Σ.Α.Τ.), που διαχειρίζεται η «Ελληνικά Χρηµατιστήρια Α.Ε.» («Ε.Χ.Α.Ε.»), κατά την έναρξη της πέµπτης (5ης) ηµέρας πριν από την ηµέρα
συνεδρίασης της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης.

Η µετοχική ιδιότητα πιστοποιείται ηλεκτρονικά από την Ε.Χ.Α.Ε., µε απευθείας ηλεκτρονική σύνδεση της Τράπεζας µε τα αρχεία του Σ.Α.Τ. Συνεπώς, για να συµµετάσχει και να ψηφίσει στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση, ο µέτοχος δεν απαιτείται να προσκοµίσει σχετική έγγραφη βεβαίωση της Ε.Χ.Α.Ε. Έναντι της Τράπεζας θεωρείται ότι δικαίωµα συµµετοχής και ψήφου στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση έχει µόνον όποιος φέρει την ιδιότητα του µετόχου κατά την αντίστοιχη Ηµεροµηνία Καταγραφής. Η άσκηση των εν λόγω δικαιωµάτων δεν προϋποθέτει τη δέσµευση των µετοχών του δικαιούχου ούτε την τήρηση άλλης ανάλογης διαδικασίας, η οποία περιορίζει τη δυνατότητα πώλησης και µεταβίβασης αυτών κατά το χρονικό διάστηµα που µεσολαβεί ανάµεσα στην Ηµεροµηνία Καταγραφής και στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση. Κάθε κοινή µετοχή δίνει δικαίωµα µιας ψήφου.

Διαδικασία συμμετοχής και ψήφου μέσω αντιπροσώπου

Ο µέτοχος συµµετέχει στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση και ψηφίζει είτε αυτοπροσώπως είτε µέσω αντιπροσώπων.

Κάθε µέτοχος µπορεί να διορίζει µέχρι τρεις (3) αντιπροσώπους και τα νοµικά πρόσωπα/µέτοχοι µπορούν να ορίζουν ως εκπροσώπους τους µέχρι τρία (3) φυσικά πρόσωπα. Σε περίπτωση που µέτοχος κατέχει µετοχές της Τράπεζας, οι οποίες εµφανίζονται σε περισσότερους του ενός λογαριασµούς αξιών, αυτός µπορεί να ορίσει διαφορετικούς αντιπροσώπους για τις µετοχές που εµφανίζονται στον κάθε λογαριασµό αξιών. Αντιπρόσωπος που ενεργεί για περισσοτέρους µετόχους µπορεί να ψηφίζει διαφορετικά για κάθε µέτοχο.

Το καταστατικό της Τράπεζας δεν προβλέπει τη δυνατότητα συµµετοχής των µετόχων στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση µε ηλεκτρονικά µέσα, χωρίς τη φυσική παρουσία τους στον τόπο διεξαγωγής της, ούτε τη δυνατότητα ψήφου εξ αποστάσεως είτε µε ηλεκτρονικά µέσα είτε δι’ αλληλογραφίας.

Ο διορισµός ή η ανάκληση του αντιπροσώπου του µετόχου µπορεί να γίνει:
α) Με ηλεκτρονικά µέσα, µέσω ειδικού µηχανογραφικού συστήµατος µε παροχή αναλυτικών οδηγιών, που θα είναι διαθέσιµο από την Τρίτη 23 Απριλίου 2013 στην ιστοσελίδα της Τράπεζας (www.eurobank.gr).
β) Εγγράφως, µέσω εντύπου πληρεξουσιότητας για το διορισµό αντιπροσώπου το οποίο θα είναι διαθέσιµο στους
µετόχους: (i) σε έγχαρτη µορφή στο δίκτυο καταστηµάτων της Τράπεζας και στην ∆ιεύθυνση ∆ιαχείρισης ∆εδοµένων Μετόχων και Επενδυτών, Ιωλκού 8 και Φιλικής Εταιρείας (κτίριο Α) 142 34 Νέα Ιωνία Αττικής (τηλ. 210-3523300) και (ii) σε ηλεκτρονική µορφή στην ιστοσελίδα της Τράπεζας (www.eurobank.gr). Το ανωτέρω έντυπο πρέπει να κατατεθεί, συµπληρωµένο και υπογεγραµµένο, στην Τράπεζα, στις προαναφερόµενες υπό στοιχείο (i) διευθύνσεις, τουλάχιστον τρεις (3) ηµέρες πριν από την ηµεροµηνία της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης ή της τυχόν Επαναληπτικής αυτής.

Ο αντιπρόσωπος υποχρεούται να γνωστοποιεί στην Τράπεζα, πριν από την έναρξη της συνεδρίασης της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης, κάθε συγκεκριµένο γεγονός, το οποίο µπορεί να είναι χρήσιµο στους µετόχους για την αξιολόγηση του κινδύνου να εξυπηρετήσει ο αντιπρόσωπος άλλα συµφέροντα πλην των συµφερόντων του µετόχου. Σύγκρουση συµφερόντων είναι δυνατόν να προκύπτει ιδίως όταν ο αντιπρόσωπος είναι:
α) µέτοχος που ασκεί τον έλεγχο της Τράπεζας ή άλλο νοµικό πρόσωπο ή οντότητα που ελέγχεται από το µέτοχο αυτόν,
β) µέλος του ∆ιοικητικού Συµβουλίου ή της εν γένει διοίκησης της Τράπεζας ή µετόχου που ασκεί τον έλεγχο της Τράπεζας ή άλλου νοµικού προσώπου ή οντότητας που ελέγχεται από µέτοχο ο οποίος ασκεί τον έλεγχο της Τράπεζας,
γ) υπάλληλος ή ορκωτός ελεγκτής της Τράπεζας ή µετόχου που ασκεί τον έλεγχό της, ή άλλου νοµικού προσώπου ή οντότητας που ελέγχεται από µέτοχο που ασκεί τον έλεγχο της Τράπεζας,
δ) σύζυγος ή συγγενής πρώτου βαθµού µε ένα από τα φυσικά πρόσωπα που αναφέρονται στις περιπτώσεις α’ έως γ’.

Δικαιώματα μειοψηφίας των μετοχών

1. Μέτοχοι που εκπροσωπούν το ένα εικοστό (1/20) του καταβεβληµένου µετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας µπορούν να ζητήσουν:
(α) την εγγραφή στην ηµερήσια διάταξη της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης, πρόσθετων θεµάτων, µε αίτησή τους που πρέπει να περιέλθει στο ∆.Σ. 5 τουλάχιστον ηµέρες πριν από την Έκτακτη Γενική Συνέλευση, η οποία θα συνοδεύεται από αιτιολόγηση ή από σχέδιο απόφασης προς έγκριση στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση.

(β) να τεθούν στη διάθεση των µετόχων 2 τουλάχιστον ηµέρες πριν από την Έκτακτη Γενική Συνέλευση, σχέδια αποφάσεων για θέµατα που έχουν περιληφθεί στην αρχική ή τυχόν αναθεωρηµένη ηµερήσια διάταξη, µε αίτησή τους που πρέπει να περιέλθει στο ∆ιοικητικό Συµβούλιο 2 τουλάχιστον ηµέρες πριν από την Έκτακτη Γενική Συνέλευση.

2. Οποιοσδήποτε µέτοχος µπορεί να ζητήσει, µε αίτησή του που υποβάλλεται στην Τράπεζα 2 τουλάχιστον πλήρεις ηµέρες πριν από τη Έκτακτη Γενική Συνέλευση, την παροχή στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση συγκεκριµένων πληροφοριών για τις υποθέσεις της Τράπεζας, στο µέτρο που αυτές είναι χρήσιµες για την πραγµατική εκτίµηση των θεµάτων της ηµερήσιας διάταξης.

3. Μέτοχοι που εκπροσωπούν το ένα πέµπτο (1/5) του καταβεβληµένου µετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας δικαιούνται να ζητήσουν, µε αίτησή τους που υποβάλλεται στην Τράπεζα 2 τουλάχιστον πλήρεις ηµέρες πριν από τη Έκτακτη Γενική Συνέλευση, την παροχή στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση πληροφοριών για την πορεία των εταιρικών υποθέσεων και την περιουσιακή κατάσταση της Τράπεζας.

Λεπτοµερέστερες πληροφορίες σχετικά µε τα ανωτέρω δικαιώµατα µειοψηφίας και τους όρους άσκησής τους είναι
διαθέσιµες στην ιστοσελίδα της Τράπεζας (www.eurobank.gr).

Διαθέσιμα έγγραφα και πληροφορίες

Το πλήρες κείµενο των εγγράφων που πρόκειται να υποβληθούν στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση και των σχεδίων απόφασης για κάθε θέµα της ηµερήσιας διάταξης θα διατίθεται σε έγχαρτη µορφή στην ∆ιεύθυνση ∆ιαχείρισης ∆εδοµένων Μετόχων και Επενδυτών, Ιωλκού 8 και Φιλικής Εταιρείας (κτίριο Α), 14234 Νέα Ιωνία Αττικής (τηλ. 210- 3523300), από όπου οι µέτοχοι µπορούν να λαµβάνουν αντίγραφα. Όλα τα ανωτέρω έγγραφα καθώς και η παρούσα Πρόσκληση, ο συνολικός αριθµός των υφιστάµενων σήµερα µετοχών και δικαιωµάτων ψήφου (συνολικά και ανά κατηγορία µετοχών) και τα έντυπα για την ψήφο µέσω αντιπροσώπου θα διατίθενται σε ηλεκτρονική µορφή στην ιστοσελίδα της Τράπεζας (www.eurobank.gr).

Keywords
Τυχαία Θέματα