EUROBANK – Χ. ΜΕΓΑΛΟΥ: Κατοχυρώσαμε τον συστημικό ρόλο – Προχωράμε για ΑΜΚ και επιστροφή στον ιδιωτικό τομέα

Μήνυμα εμπιστοσύνης στις προοπτικές της Ελλάδας θα αποτελέσει η επιστροφή της Eurobank στον ιδιωτικό τομέα, τονίζει σε επιστολή του στο προσωπικό του ομίλου ο διευθύνων σύμβουλος, Χρήστος Μεγάλου, επ’ ευκαιρία της ολοκλήρωσης της συγχώνευσης με το Νέο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Η θετική έκβαση αυτής

της προσπάθειας θα σηματοδοτήσει την επιστροφή της Eurobank στον ιδιωτικό τομέα και θα αποτελέσει ταυτόχρονα, σε μια απαιτητική συγκυρία, ισχυρό σήμα εμπιστοσύνης στις προοπτικές της Ελλάδας, τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας.

Διαβάστε την επιστολή του κ. Μεγάλου:

“Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Σήμερα ολοκληρώθηκε η συγχώνευση της Eurobank και του Νέου Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και ο Όμιλος Eurobank πλέον αριθμεί 20.000 εργαζομένους στην Ελλάδα και σε άλλες 7 χώρες.

Η ένωση των δυνάμεών μας αποτελεί ορόσημο στην ιστορία του Ομίλου και ανοίγει νέες προοπτικές για τους μετόχους, τους πελάτες και τους εργαζομένους του. Μετά την ολοκλήρωση της συγχώνευσης, η Eurobank, η τράπεζα που συνεισέφερε στον εκσυγχρονισμό του ελληνικού τραπεζικού χώρου τις δύο τελευταίες δεκαετίες, και το Νέο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, κληρονόμος μιας ιστορίας ταυτισμένης με την έννοια της αποταμίευσης στη χώρα μας για περισσότερο από έναν αιώνα, αποτελούν πια έναν ενιαίο Οργανισμό.

Αναγνωρίζοντας την ιστορικότητα, τη σημασία και την ειδική σχέση που έχει χτίσει το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο με τους Έλληνες αποταμιευτές σε όλη τη χώρα, η Eurobank διατηρεί το δίκτυο καταστημάτων του ως διακριτό δίκτυο υπό το εμπορικό σήμα Νέο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, με έμφαση στις εργασίες στις οποίες έχει μοναδική εξειδίκευση και εμπειρία, και στην εξυπηρέτηση των πελατών του. Καλωσορίζουμε τους εργαζομένους του Νέου Τ.Τ. με ειλικρινή χαρά και με τη βεβαιότητα ότι το αποτέλεσμα της συγχώνευσης δεν θα είναι αθροιστικό, αλλά πολλαπλασιαστικό. Ανήκουμε πια στην ίδια οικογένεια, που σημαίνει ότι έχουμε κοινές προκλήσεις, κοινές προσδοκίες και κοινούς στόχους.

Από σήμερα, όλοι μαζί, συγκροτούμε, ένα νέο ευρωπαϊκό τραπεζικό όμιλο, έναν όμιλο ισχυρό και θωρακισμένο, ικανό να ανταποκριθεί στις σημερινές αλλά και τις αυριανές προκλήσεις, στηριζόμενος στις σταθερές αξίες του, στην εμπιστοσύνη των πελατών του και στη δημιουργικότητα του προσωπικού του.

Η πλήρης λειτουργική ενοποίηση της Eurobank και του νέου ΤΤ έχει δρομολογηθεί για τον Απρίλιο του 2014. Πιστεύουμε ότι θα ολοκληρωθεί με επιτυχία μέσα στα χρονοδιαγράμματα. Κάτι που άλλωστε πετύχαμε τόσο με τη νομική συγχώνευση όσο και με το σύνολο των ενεργειών για την απορρόφηση της Νέας Proton Bank, χάρη στην ποσότητα και την ποιότητα της εργασίας που εισέφεραν όλοι όσοι συμμετείχαν στο πλήθος των ενεργειών που απαιτούνταν και που ολοκληρώθηκαν με ζηλευτή αποτελεσματικότητα στον ελάχιστο δυνατό χρόνο.

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Το τελευταίο εξάμηνο ήταν μια μεγάλη πρόκληση για όλους μας, αλλά και μια ευκαιρία να φανούν οι μεγάλες αρετές του Ομίλου και των ανθρώπων μας. Μέσα σε λίγο χρόνο, πετύχαμε σημαντικούς στόχους. Με τη συγχώνευση με το Νέο ΤΤ και τη Νέα Proton Bank κατοχυρώσαμε το συστημικό ρόλο του Ομίλου. Με την ταχύτατη προώθηση των εργασιών νομικής και λειτουργικής ενοποίησης κινητοποιήσαμε τον δυναμισμό που διαθέτουμε.

Ολοκληρώσαμε με ομαλό και επιτυχή τρόπο την εθελούσια έξοδο του προσωπικού, που οδηγεί σε σημαντικό εξορθολογισμό του κόστους. Δρομολογήσαμε το μετασχηματισμό του επιχειρηματικού μοντέλου μας (Transformation Program), δίνοντας το στίγμα της έγκαιρης προσαρμογής στις απαιτήσεις του μέλλοντος. Και προχωρούμε με θετικές προσδοκίες στις ενέργειες που θα μας επιτρέψουν να υλοποιήσουμε την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, προσελκύοντας ιδιωτικά κεφάλαια και διεθνείς επενδυτές.

Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους για τη συμβολή σας μέχρι σήμερα, για τη στήριξη και την ποιότητα της δουλειάς σας. Γνωρίζω πως δεν ήταν εύκολα τα θέματα που αντιμετωπίσατε, ούτε ευνοϊκές οι συνθήκες και ότι χρειάστηκε πολύς μόχθος. Κατορθώσαμε όμως και βάλαμε τον Όμιλό μας σε σωστή και σταθερή πορεία.

Είμαι αισιόδοξος ότι θα συνεχίσουμε με δημιουργικότητα και αποτελεσματικότητα και ότι η επιτυχία θα είναι η ανταμοιβή μας. Η θετική έκβαση αυτής της προσπάθειας θα σηματοδοτήσει την επιστροφή της Eurobank στον ιδιωτικό τομέα και θα αποτελέσει ταυτόχρονα, σε μια απαιτητική συγκυρία, ισχυρό σήμα εμπιστοσύνης στις προοπτικές της Ελλάδας και της οικονομίας της.

Καλή δύναμη σε όλους, και, καθώς η Eurobank, το Νέο ΤΤ και η Νέα Proton Bank γιορτάζουμε για πρώτη φορά σαν μια οικογένεια, εύχομαι ολόθερμα για το 2014 υγεία, οικογενειακή ευτυχία και επαγγελματικές επιτυχίες”.

Original article: EUROBANK – Χ. ΜΕΓΑΛΟΥ: Κατοχυρώσαμε τον συστημικό ρόλο – Προχωράμε για ΑΜΚ και επιστροφή στον ιδιωτικό τομέα.

Keywords
Τυχαία Θέματα