EURO 2016: ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΜΕ ΝΙΚΗ 2-1 ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Γαλλία δυσκολεύτηκε αφάνταστα από τη Ρουμανία, αλλά με ένα γκολ του Παγιέτ στο 89′ πήρε τη νίκη με 2-1 στην πρεμιέρα του Euro 2016. Ζιρού και Στάνκου, τα άλλα γκολ του ματς.

Τεράστια απόκρουση Γιορίς, δοκάρι ο Γκριεζμάν!

Η οικοδέσποινα Γαλλία είδε τον… χάρο με τα μάτια της στα πρώτα λεπτά του ματς,

καθώς η Ρουμανία λίγο έλειψε να την αιφνιδιάσει με την πολύ μεγάλη ευκαιρία που έχασε στο 4′. Η μπάλα βρέθηκε μέσα στην περιοχή μετά από κόρνερ, έφτασε στον αμαρκάριστο Στάνκου, που έκανε την προβολή, αλλά ο Γιορίς πραγματοποίησε σπουδαία επέμβαση πάνω στη γραμμή, με τους Ρουμάνους να μην μπορούν στη συνέχεια να στείλουν την μπάλα στο τέρμα.

Μετά από το σοκ των πρώτων λεπτών οι παίκτες του Ντεσάμπ πήραν τα ηνία του αγώνα και στο 10′ είχαν την πρώτη τους μεγάλη ευκαιρία με την κεφαλιά του Ζιρού που πέρασε άουτ. Στο 14′ είχαμε την καλύτερη φάση του ημιχρόνου, όταν ο Πογκμπά έβγαλε ωραία πάσα δεξιά στον Σανιά, αυτός έκανε την σέντρα, η άμυνα των Ρουμάνων μπερδεύτηκε, με τον Γκριεζμάν να πιάνει την κεφαλιά και να στέλνει την μπάλα στο αριστερό δοκάρι του Ταταρουσάνου.

Η κυριαρχία των Γάλλων ήταν εμφανής στον αγωνιστικό χώρο, ωστόσο όσο περνούσε η ώρα, τόσο δυσκολεύονταν να δημιουργήσουν απειλητικές καταστάσεις στην άμυνα της Ρουμανίας. Στο 36′ ο Γκριεζμάν είχε ένα καλό σουτ στην κίνηση που έφυγε λίγο άουτ, ενώ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο Ζιρού έστειλε με κεφαλιά την μπάλα λίγο έξω, με το 0-0 να παραμένει μέχρι το σφύριγμα για την ανάπαυλα.

Γκολ ο Ζιρού, απάντησε ο Στάνκου, γκολ – όνειρο από Παγιέτ!

Η επανάληψη ξεκίνησε με μία φοβερή φάση για τους Ρουμάνους, με τον Στάνκου να παίρνει την μπάλα μέσα στην περιοχή ολομόναχος, αλλά το σουτ που έκανε πέφτοντας, έφυγε άουτ. Από εκείνο το σημείο και μετά οι “τρικολόρ” πίεσαν πολύ και με καλύτερο παίκτη τους τον Παγιέτ, έφτιαξαν φάσεις (52′ με Ζιρού, 57′ με Πογκμπά) και τελικά έφτασαν στο γκολ στο 57′ με κεφαλιά του Ζιρού.

Ο Παγιέτ και πάλι έκανε την σέντρα από δεξιά, με τον επιθετικό της Άρσεναλ να σηκώνεται μπροστά στον Ταταρουσάνου και υπό την υποψία φάουλ να παίρνει την κεφαλιά και να ανοίγει το σκορ για την Γαλλία μέσα σε πανζουρλισμό στο “Σταντ ντε Φρανς”. Κι όμως, η απάντηση της Ρουμανίας ήταν άμεση.

Η ομάδα του Ιορντανέσκου βγήκε μπροστά και σε μία αδράνεια του Εβρά κέρδισε το πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Στάνκου για να φέρει το ματς στα ίσα και να βάλει στους Γάλλους πολύ άγχος. Ο Μαρσιάλ μπήκε στο ματς στη θέση του Πογκμπά για να κάνει πιο επιθετική την Γαλλία, αλλά δεν μπόρεσε να απειλήσει παρά μόνο με ένα σουτ.

Παρόλο το άγχος τους οι Γάλλοι κατάφεραν να φτάσουν στο πολυπόθητο γκολ στο 89′ με ένα ασύλληπτο σουτ του Παγιέτ, ο οποίος άφησε το στίγμα του στο πρώτο ματς των “τρικολόρ”, όντας ο καλύτερος παίκτης τους.

Το 2-1 παρέμεινε μέχρι το τέλος με τους Γάλλους να γλιτώνουν το “κάζο” στην εκπνοή και να συνεχίζουν χωρίς άγχος την πορεία τους στην διοργάνωση.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΓΑΛΛΙΑ: Λορίς, Σανιά, Κοσιελνί, Ραμί, Εβρά, Καντέ, Πογκμπά (77′ Μαρσιάλ), Ματουιντί, Γκριεζμάν (66′ Κομάν), Παγέτ (91′ Μουσά Σισοκό), Ζιρού.

ΡΟΥΜΑΝΙΑ: Ταταρουσάνου, Σαπουνάρου, Κίρικες, Γκριγκόρε, Ρατς, Χομπάν, Στάντσιου (72′ Κιπτσίου), Πιντιλί, Πόπα (82′ Τόρζε), Στάνκου, Αντόνε (61′ Αλιμπέκ).

Δείτε τα γκολ του αγώνα:

ΠΗΓΗ: 30meresmpala.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα