ΕΞΕΛΙΞΗ -ΣΟΚ: Ο ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ ΕΡΙΞΕ ΕΠΙΤΗΔΕΣ ΤΟ ΜΟΙΡΑΙΟ AIRBUS!


Σοκ προκαλούν τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο εισαγγελέας της Μασσαλίας, για τα αίτια που οδήγησαν στη συντριβή του μοιραίου Airbus της Germanwings.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, ο συγκυβερνήτης έριξε εσκεμμένα το αεροσκάφος, οδηγώντας τους 150 επιβάτες στον θάνατο, χωρίς να γνωρίζει κανείς για ποιο λόγο οδήγησε το Airbus στην καταστροφή.

Όπως εξήγησε, δεν εξέπεμψε σήμα κινδύνου,

δεν απαντούσε στις εκκλήσεις του Πύργου Ελέγχου, ενώ ήταν ζωντανός μέχρι το τελευταίο λεπτό, καθώς ακούγεται η ανάσα του στο ηχογραφημένο υλικό από το μαύρο κουτί.

Οι επιβάτες κατάλαβαν λίγο πριν τη συντριβή τι επρόκειτο να συμβεί, καθώς ακούγονται κραυγές το τελευταίο λεπτό.

ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Ένας από τους πιλότους του γερμανικού Airbus που συνετρίβη στις γαλλικές Άλπεις, με αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο 150 άτομα, είχε σηκωθεί από το πιλοτήριο του αεροπλάνου και δεν κατάφερε να επιστρέψει στη θέση του πριν το αεροπλάνο προσκρούσει στο έδαφος, υποστηρίζει η εφημερίδα New York Times, επικαλούμενη πηγές που γνωρίζουν στοιχεία από τον καταγραφέα συνομιλιών στο θάλαμο διακυβέρνησης (μαύρο κουτί).

«Ο χειριστής που ήταν έξω από το πιλοτήριο χτυπά ελαφρά την πόρτα χωρίς να του απαντήσει κανείς», είπε ένας ερευνητής του καταγραφέα των συνομιλιών. «Και τότε χτυπά την πόρτα πιο δυνατά αλλά και πάλι δεν λαμβάνει απάντηση. Δεν υπήρξε καμία απάντηση» λέει ο ερευνητής που ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία του.

«Μπορεί κανείς να ακούσει ότι προσπαθεί να σπάσει την πόρτα», πρόσθεσε ο ερευνητής χωρίς να δώσει άλλες λεπτομέρειες. Δεν διευκρινίζεται αν ο πιλότος που είχε σηκωθεί από τη θέση του ήταν ο κυβερνήτης του αεροσκάφους ή ο συγκυβερνήτης του.

Σύμφωνα με την πηγή που μετέχει στην αποκωδικοποίηση του καταγραφέα πτήσης και την οποία επικαλείται η αμερικανική εφημερίδα η γλώσσα που ακούγεται είναι τα γερμανικά. Επίσης στο τέλος της ηχογράφησης ακούγεται ένας συναγερμός που προφανώς είναι το σήμα που προειδοποιεί για την προσέγγιση του αεροσκάφους στο έδαφος.

Μια άλλη πηγή των ερευνών δήλωσε προς το Γαλλικό Πρακτορείο ότι ο συγκυβερνήτης της πτήσης είχε μπει «πρόσφατα στην εταιρεία Germanwings που είναι θυγατρική της Lufthansa». Η πρόσληψή του έγινε περί τα τέλη του 2013 και στο βιογραφικό του είχε μερικές εκατοντάδες ώρες πτήσης. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η εθνικότητα του δεν έχει αποσαφηνιστεί.

Το αμερικανικό δίκτυο CNN συγκέντρωσε σειρά ερωτημάτων και επιχείρησε να δώσει απαντήσεις για την αεροπορική τραγωδία.

Η πτήση

Όπως αναφέρει, λοιπόν, το δίκτυο το αεροσκάφος απογειώθηκε στις 10:01 (τοπική ώρα) από την Βαρκελώνη με προορισμό το Ντίσελντορφ της Γερμανίας με 144 επιβάτες και εξαμελές πλήρωμα, ενώ η απογείωση καθυστέρησε περίπου 26 λεπτά καθώς οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας δεν έδωσαν άδεια.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την εταιρία Germanwings ανέβηκε στα 38.000 πόδια στις 10:45 και έπειτα σημείωσε κάθοδο για οκτώ λεπτά. Το αεροσκάφος χάθηκε από τα γαλλικά ραντάρ στις 10:53 και ενώ βρισκόταν σε ύψος 6.000 ποδών, ενώ συνετρίβη γύρω στις 11:00 σε απομονωμένη περιοχή κοντά στην πόλη Ντιν-λε-Μπεν.

Παρ΄όλα αυτά, το CNN επισημαίνει πως οι γαλλικές αρχές έδωσαν στη δημοσιότητα ελαφρώς διαφορετικά στοιχεία αναφέροντας πως το αεροσκάφος ξεκίνησε την κάθοδό του στις 10:31.

Το μεγάλο ερώτημα που παραμένει αναπάντητο είναι η αιτία της συντριβής. Οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας επιχείρησαν να επικοινωνήσουν με τους κυβερνήτες, οι οποίοι ωστόσο δεν απάντησαν, ενώ έδωσαν οι ίδιοι σήμα κινδύνου μετά την αδυναμία επικοινωνίας με τους χειριστές του αεροσκάφους.

Οι τελευταίες στιγμές και η «βουτιά»

Το πλήρωμα, πάντως, δεν εξέπεμψε κανένα τέτοιο σήμα, σύμφωνα με την Πολιτική Αεροπορία της Γαλλίας.

Σύμφωνα με δηλώσεις του ειδικού Νταβίντ Σουσί στο CNN, οι κυβερνήτες είχαν τον έλεγχο του αεροσκάφους.

Σχετικά με τα σενάρια της συντριβής, ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, Μπερνάρ Καζνέβ, με δηλώσεις του στο δίκτυο BFMTV επανήλθε στην υπόθεση της τρομοκρατικής ενέργειας λέγοντας: «Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε την τρομοκρατία, αλλά δεν αποτελεί πιθανή εξήγηση αυτή τη στιγμή».

Τι έγινε, όμως, τα τελευταία λεπτά στο αεροσκάφος;

Σύμφωνα με ειδικούς η «βουτιά» του αεροπλάνου ήταν ελεγχόμενη, ωστόσο κανείς δε μπορεί να εξηγήσει το λόγο για τον οποίο οι χειριστές δεν εξέπεμψαν σήμα κινδύνου.

Μία από τις θεωρίες θέλει τους δύο κυβερνήτες να έχασαν τις αισθήσεις τους έπειτα από ξαφνική αποσυμπίεση του κόκπιτ, με αποτέλεσμα να μην καταφέρουν να αποτρέψουν τη συντριβή.

Ο πιλότος Αντονι Ρομάν συμφωνεί με τη θεωρία αυτή και όπως είπε στο αμερικανικό δίκτυο είναι πιθανό οι κυβερνήτες να μην αντέδρασαν ακριβώς επειδή δεν είχαν τις αισθήσεις τους.

Ποιοι ήταν οι επιβαίνοντες

Ο πιλότος της πτήσης πετούσε για την Germanwings για περισσότερα από δέκα χρόνια και είχε περισσότερες από 6.000 ώρες πτήσης στο ενεργητικό του και συγκεκριμένα με ίδιου τύπου αεροπλάνα, σύμφωνα με την αεροπορική εταιρεία.

Αν και πληροφορίες αναφορικά με τους επιβάτες άρχισαν να βλέπουν τις τελευταίες ώρες το «φως» της δημοσιότητας, αξιωματούχοι τονίζουν ότι υπάρχει ακόμη αρκετή αβεβαιότητα, αναφορικά με το ποιο τελικά επέβαιναν στο αεροπλάνο.

Ο βασιλιάς της Ισπανίας Φελίπε είπε ότι «μεγάλος αριθμός Ισπανών, Γερμανών και Τούρκων» ήταν μέσα στο αεροπλάνο, ενώ μεταξύ άλλων, με το Airbus 320 ταξίδευαν και 16 μαθητές από σχολεία της Γερμανίας. Επίσης, Αυστραλοί, Αργεντίνιοι, Βέλγοι, Βρετανοί, Κολομβιανοί, Ολλανδοί και Αυστραλοί πολίτες βρίσκονταν στη λίστα των επιβατών.

Η Άνγκελα Μέρκελ και ο Φρανσουά Ολάντ στο σημείο της τραγωδίας

Το αεροπλάνο

Το αεροπλάνο που συνετρίβη την τρίτη στις γαλλικές Άλπεις ήταν ένα Airbus A320, ένα μοντέλο αεροπλάνου που θεωρείται από τα πλέον αξιόπιστα.

Το συγκεκριμένο αεροσκάφος είχε παραδοθεί στην αεροπορική εταιρεία Lufthansa το 1991 και είχε πραγματοποιήσει περίπου 58.300 ώρες πτήσης. Επίσης, η εταιρεία Germanwings στην οποία ανήκε (θυγατρική της Lufthansa) ανέφερε ότι ο τελευταίος έλεγχος στο Airbus A320 είχε πραγματοποιηθεί στο Ντίσελντορφ τη Δευτέρα, μία μόλις ημέρα πριν την συντριβή.

Ωστόσο, το μεγάλο ερώτημα είναι αν ένα μηχανικό πρόβλημα στο αεροσκάφος οδήγησε στην τραγωδία.



Η έρευνα

Εκατοντάδες Γάλλοι πυροσβέστες και αστυνομικοί συμμετέχουν στις έρευνες για το αεροσκάφος στις γαλλικές Άλπεις. Μέχρι στιγμής, έχουν καταφέρει να ανακτήσουν ένα από τα δύο μαύρα κουτιά του αεροπλάνου.

Επίσης, ο καταγραφέας συνομιλιών του πιλοτηρίου, ο οποίος είναι κατασκευασμένος για να «πιάνει» όλους τους ήχους και τις συνομιλίες κατά τη διάρκεια μιας πτήσης, υπέστη σοβαρές ζημιές, αλλά είναι αξιοποιήσιμος. Μάλιστα, το απόγευμα της Τετάρτης, Γάλλοι αξιωματούχοι ανέφεραν ότι περιέχει περιέχει αξιοποιήσιμους ήχους και συνομιλίες.

Παράλληλα, οι ερευνητές τονίζουν πως τα συντρίμμια του αεροπλάνου δεν δείχνουν ότι θα μπορούσε να είχε γίνει κάποια έκρηξη στον αέρα, γεγονός που δείχνει ότι το Airbus 320 χτύπησε στο έδαφος και διαλύθηκε.

Τα μαύρα κουτιά θα ρίξουν πιθανότατα «φως» στο τι συνέβη στο αεροσκάφος και το οδήγησε στη συντριβή, αν και οι απαντήσεις μπορεί να μη δοθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα, αφού σε αρκετές περιπτώσεις αεροπορικών δυστυχημάτων, οι αναλυτές περνούν μήνες ολόκληρους πριν καταλήξουν σε κάποιο συγκεκριμένο πόρισμα.

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ. Αεροσκάφος Airbus A320 με 144 επιβάτες και έξι μέλη πληρώματος συνετρίβη στα Νότια των γαλλικών Άλπεων, με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ να ανακοινώνει ότι δεν υπάρχουν επιζώντες.

Οι περισσότεροι επιβάτες του αεροσκάφους είναι Γερμανοί, Ισπανοί και Τούρκοι πολίτες. Μεταξύ των επιβατών βρίσκονται δύο βρέφη, καθώς και μια ολόκληρη τάξη 16 μαθητών από τη Γερμανία, με 2 συνοδούς καθηγητές.

Το αεροσκάφος της GermanWings εκτελούσε την πτήση Βαρκελώνη – Ντύσελντορφ και εξαφανίστηκε από τα ραντάρ μία ώρα μετά την απογείωσή του, έχασε απότομα ύψος, ενώ οι τελευταίες λέξεις των πιλότων ήταν “emergency, emergency”, δηλαδή “βρισκόμαστε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης”.

Η GermanWings είναι αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους, θυγατρική της Lufthansa. Σύμφωνα με πληροφορίες τα ελικόπτερα έχουν ήδη εντοπίσει συντρίμμια του αεροσκάφους.

Ο Γάλλος υφυπουργός Μεταφορών Αλέν Βινταλί δήλωσε πως «δεν υπάρχει ουδείς επιζών». Σύμφωνα με τον ίδιο, το αεροπλάνο συνετρίβη σε «μια χιονισμένη περιοχή στον ορεινό όγκο του Εστρόπ, μη προσβάσιμη από οχήματα, “πάνω από την οποία πέταξαν όμως ελικόπτερα”». Ο ίδιος διευκρίνισε πως «οι μετεωρολογικές συνθήκες δεν ήταν ιδιαίτερα κακές» τη στιγμή του δυστυχήματος και πως το αεροπλάνο δεν ήταν ιδιαίτερα παλιό.Πρόκειται για την πρώτη συντριβή επιβατικού αεροπλάνου σε γαλλικό έδαφος μετά την καταστροφή του Κονκόρντ τον Ιούλιο του 2000 λίγο έξω από το Παρίσι.Έχανε ύψος επί 8 λεπτά!Η εταιρεία Germanwings ανακοίνωσε ότι το Airbus A320 που συνετρίβη στις νότιες γαλλικές Άλπεις σήμερα άρχισε να κατεβαίνει ένα λεπτό αφού έφτασε στο ύψος πορείας και συνέχισε να χάνει ύψος επί οκτώ λεπτά.

«Η επαφή του αεροπλάνου με τα γαλλικά ραντάρ και τους Γάλλους ελεγκτές κυκλοφορίας χάθηκε στις 10:53 π.μ. σε ένα ύψος περίπου 6.000 ποδών. Στη συνέχεια το αεροπλάνο συνετρίβη», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της γερμανικής εταιρείας Germanwings Τόμας Βίνκελμαν στους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου από την Κολωνία.

Ο Βίνκελμαν πρόσθεσε ότι η τακτική συντήρηση του αεροπλάνου, το οποίο παραδόθηκε στη Lufthansa το 1991, έγινε από την εταιρεία Lufthansa Technik χθες Δευτέρα. Ο ίδιος επεσήμανε ότι το Airbus A320 υποβλήθηκε σε εκτεταμένους τεχνικούς ελέγχους το καλοκαίρι του 2013.

Εξάλλου ο πιλότος του αεροπλάνου είχε «περισσότερα από δέκα χρόνια» εμπειρίας και «περισσότερες από 6.000 ώρες πτήσης» στο ενεργητικό του, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ο διευθύνων σύμβουλος είπε ότι μια ομάδα που αποτελείται από εμπειρογνώμονες της Lufthansa, της Airbus και της Germanwings κατευθύνεται προς το σημείο της συντριβής και υπογράμμισε ότι θα εξακριβώσει το συντομότερο δυνατό τα αίτια του δυστυχήματος.

Ο Βίνκελμαν επεσήμανε ότι το αεροπλάνο, που πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Βαρκελώνη-Ντίσελντορφ με συνολικά 150 επιβαίνοντες, μετέφερε 67 Γερμανούς, σύμφωνα με τις πρώτες διαθέσιμες πληροφορίες. Διευκρίνισε όμως ότι ο αριθμός αυτός ενδέχεται να αλλάξει.

Τέλος, μεταξύ των 144 επιβατών ήταν και δύο βρέφη, επεσήμανε ο Βίνκελμαν.

Το σημείο της συντριβής

Σύμφωνα με τη γαλλική υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας, το αεροπλάνο εξέπεμψε σήμα κινδύνου στις 11:47 (ώρα Ελλάδας), 52 λεπτά μετά την απογείωσή του, ενώ πετούσε στα 5.000 πόδια (ένα ύψος που δεν είναι φυσιολογικό), κοντά στη μικρή πόλη Μπαρσελονέτ, περίπου 100 χλμ. βόρεια από τις Κάννες, και στη συνέχεια εξαφανίσθηκε από τις οθόνες των ραντάρ.Ένας αυτόπτης μάρτυρας που έκανε σκι κοντά στον τόπο του δυστυχήματος αφηγήθηκε πως «άκουσε έναν τρομερό θόρυβο».Το πλήρωμα ελικοπτέρου της Χωροφυλακής που εστάλη αμέσως στην περιοχή επιβεβαίωσε τη συντριβή, καθώς είδε τα συντρίμμια.

Δηλώσεις Βαλς

Ο Γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς δήλωσε: «Δεν γνωρίζουμε τα αίτια της συντριβής (…) Γίνονται τα πάντα για να καταλάβουμε τι συνέβη και να μπορέσουμε να υποδεχθούμε τις οικογένειες των θυμάτων στις καλύτερες συνθήκες». Κινητοποιήθηκε αμέσως ο διυπουργικός πυρήνας για την αντιμετώπιση κρίσεων και σημαντικά σωστικά μέσα εστάλησαν επιτόπου.«Είναι μια τραγωδία, μια νέα αεροπορική τραγωδία, θα πρέπει να μάθουμε όλες τις αιτίες» υπογράμμισε ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, προσθέτοντας πως μεταξύ των θυμάτων περιλαμβάνονται Γερμανοί, Ισπανοί, καθώς και άνθρωποι άλλων εθνικοτήτων «και αναμφίβολα Τούρκοι». Πρόσθεσε πως δεν φαίνεται να υπάρχουν Γάλλοι μεταξύ των θυμάτων, «αλλά αυτό δεν είναι εντελώς βέβαιο».Συγκλονισμένη η ΜέρκελΟ πρόεδρος Ολάντ είχε τηλεφωνική συνομιλία με την καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ και στη συνέχεια συνομίλησε με τον βασιλιά της Ισπανίας Φελίπε, ο οποίος έφθασε το μεσημέρι στο Προεδρικό Μέγαρο των Ηλυσίων στο πλαίσιο μιας τριήμερης επίσημης επίσκεψης στο Παρίσι, την οποία και διέκοψε μετά τη συντριβή του αεροπλάνου.Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ δήλωσε επίσης «συγκλονισμένη» από την αεροπορική τραγωδία και ακύρωσε τα «άλλα ραντεβού» της μετά τη συνομιλία της με τον πρόεδρο Ολάντ και τον πρωθυπουργό Ραχόι.Τραγικές φιγούρες οι συγγενείς των θυμάτων

Το τελευταίο ίχνος στο ραντάρ

Keywords
εξελιξη, airbus, εξελιξη, σοκ, new york times, υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας, new york, το φως, σοκ, germanwings, york, times, εταιρεία, θυγατρική, lufthansa, cnn, γαλλια, φως, σχολεια, μερκελ, συγκεκριμένο, βομβα mall, καλοκαιρι, ελλαδα, χλμ, νέα, κινηση στους δρομους, τελη κυκλοφοριας, βιογραφικο, υπουργειο εσωτερικων, ομαδα διας, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, Καλή Χρονιά, τελη κυκλοφοριας 2013, τελη κυκλοφοριας 2014, τελη κυκλοφοριας 2015, τελη κυκλοφοριας 2016, δυνατα, αδεια, βαρκελωνη, γερμανια, ιχνος, οθονες, πλαισιο, υψος, ωρα, cnn, germanwings, lufthansa, times, αδυναμια, αεροπλανο, αλπεις, ανγκελα μερκελ, βορεια, γαλλικα, γεγονος, γερμανικα, γινει, γινονται, γλωσσα, δευτερα, διαστημα, δηλωσεις, δειχνει, δωσει, δικτυο, εγινε, εδαφος, ειπε, υπαρχει, εκρηξη, εξι, ερευνα, ερευνες, εσκεμμενα, εσωτερικων, εταιρεία, εταιρια, εφημεριδα, ιδια, ιδιο, υπηρεσια, υποθεση, υφυπουργος, θεωριες, θυγατρική, θεωρια, χτυπα, λεπτομερειες, λογο, μαυρο, μηνες, μπεν, ντιν, ντισελντορφ, ομαδα, παντα, οκτω, κολωνια, οχηματα, παρισι, πηγη, πιλοτος, πορτα, πτηση, ρανταρ, συγκεκριμένο, συγκεκριμενα, συνεχεια, συντηρηση, σειρα, τριτη, υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας, χαθηκε, χλμ, ωρες, airbus, ιδιαιτερα, η εφημεριδα, λεξεις, new york times, new york, ογκο, πηγες, πληροφοριες, ποδια, σημα, υλικο, ξεκινησε, york
Τυχαία Θέματα