E.Bενιζέλος: Η κυβέρνηση απέτυχε στην οικονομία – Τερατογένεση η συνεργασία με ΑΝΕΛ

Η κυβέρνηση βρίσκεται σε «απόλυτο στρατηγικό εγκλωβισμό», ανέφερε μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, στη συνεδρίαση της Εθνικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου ενώ χαρακτήρισε πολιτική τερατογένεση τη συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ υποστηρίζοντας ότι το κόμμα του Πάνου Καμμένου

έχει την αισθητική και ιδεολογική κυριαρχία επί του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε τον Γ. Βαρουφάκη ότι επιδίδεται σε καθημερινό φεστιβάλ λαϊκισμού και όπως είπε, έχει καταστεί δακτυλοδεικτούμενος διεθνώς. Καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι κινείται με αίσθηση αλαζονείας και πως αυτό οδηγεί σε καίρια διαπραγματευτικά σφάλματα σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο. Προειδοποίησε δε ότι όπως ο λαός απέρριψε τις προηγούμενες κυβερνήσεις έτσι μπορεί γρήγορα να απορρίψει και τη σημερινή κυβέρνηση.

Έκανε επίσης λόγο για περίεργη αντίληψη των κυβερνώντων περί θεσμών «που τη βλέπουμε στο Κοινοβούλιο με τη στάση της κ. προέδρου της Βουλής». Ο κ. Βενιζέλος απέδωσε την απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να προτείνει για ΠτΔ τον Προκόπη Παυλόπουλο σε μια απόπειρα διείσδυσης στον συντηρητικό χώρο, αλλά με ανταλλάγματα, εννοώντας μια ασυλία προς τον Κ. Καραμανλή. «Ξαφνικά αρχίζουν όλα από το 2009 και μετά», σαν να έφερε το μνημόνιο την κρίση και όχι η κρίση το μνημόνιο, είπε.

Εξέφρασε ακόμη την άποψη ότι υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στα ζητήματα ασφάλειας, κράτους δικαίου, μεταναστευτικής πολιτικής, απειλές για την κατάργηση της Συνθήκης Σένγκεν, ενώ έκανε λόγο και για «περίεργη γεωπολιτική αντίληψη» με χαρακτηριστικά τον αντιευρωπαϊσμό, τον αντιγερμανισμό, τον φιλοαμερικανισμό, τη φιλορωσική και φιλοκινεζική ρητορεία.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποστήριξς ότι στην επταμερή συνάντηση της Πέμπτης ο κ. Τσίπρας δεν κέρδισε αυτά που είχε θέσει ως στόχο.

Διερωτήθηκε εάν τη συζήτηση για Grexit το οποίο όπως υποστήριξε δεν υπήρξε και δεν υπάρχει, και για πιστωτικό γεγονός, τη συντηρούν οι ξένοι ή οι δηλώσεις που γίνονται από υπεύθυνα κυβερνητικά στόματα, για να τονίσει ότι ο κίνδυνος είναι η διαρκής υποβάθμιση εντός του ευρώ.

Το χειρότερο δεν είναι η στάση της κυβέρνησης, αλλά η στάση της κοινωνίας και των διαμορφωτών της κοινής γνώμης, συνέχισε ο κ. Βενιζέλος, προσθέτοντας ότι βλέπει να διαμορφώνεται μια κοινή γνώμη χαμηλών προσδοκιών. Η κυβέρνηση, είπε, ασχολείται μόνο με το «blame game» και κατασκευάζει τον «εσωτερικό εχθρό», μετακυλίοντας τις ευθύνες για να αντιμετωπίσει ενδεχόμενο αδιέξοδο. Καταλόγισε επίσης στην κυβέρνηση ότι δεν λέει τίποτα για το χρέος, ότι το πακέτο Γιούνκερ 2 δισ. το είχε προετοιμάσει η προηγούμενη κυβέρνηση και πως η κυβέρνηση θα έπρεπε να αξιοποιήσει και να ενισχύσει τις «κόκκινες γραμμές» της προηγούμενης αντί να παραμένει, όπως είπε, στο μνημόνιο και να προετοιμάζει το τρίτο μνημόνιο από τον Ιούλιο και μετά.

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε δε, ότι υπάρχει μια και μόνη εθνική στρατηγική και μια και μόνη αλήθεια και πως το ΠΑΣΟΚ δεν ζητεί αναδρομική δικαίωση και προσχώρηση στις θέσεις του, αλλά προσχώρηση στην κοινή λογική και την αλήθεια. Ως προς τις διαδικασίες που αφορούν στο συνέδριο και που θα συνδυαστούν με αλλαγή ηγεσίας, ο κ. Βενιζέλος επανέλαβε ότι η θητεία του λήγει και δεν ανανεώνεται στο συνέδριο του Μαΐου και πρότεινε η εκλογή νέας ηγεσίας να γίνει στις 7 Ιουνίου.

Επανέλαβε επιπλέον ότι ο χώρος υπέστη δεινή ιστορική, πολιτική και ηθική ήττα και δεν μπόρεσε να αντιληφθεί τη σχέση αλήθειας-ιστορίας-ηθικής και προδόθηκαν ορισμένες αρχές του Ανδρέα Παπανδρέου. Κατηγόρησε τον Γιώργο Παπανδρέου για την ίδρυση “προσωπικού” κόμματος κάτι που στέρησε από το ΠΑΣΟΚ την τρίτη θέση, όπως είπε. Εν όψει του συνεδρίου τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να κάνει σαφείς επιλογές χωρίς αμφιθυμίες για τα ζητήματα που ανοίγουν οι τρεις θεματικές ατζέντες που έχει θέσει.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα