Deutsche Bank: Αγοράστε ελληνικό χρέος

Οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων δεν κινούνται πλέον σε διψήφια ποσοστά, ενώ σχεδόν τα μισά από τα ομόλογα που είχαν απομείνει μετά την ανταλλαγή στο πλαίσιο του PSI επαναγοράστηκαν από το ελληνικό δημόσιο, διαπιστώνει σε πρόσφατη ανάλυση της η Deutsche Bank.

Η τράπεζα διευκρινίζει πως το αρχικό της μοντέλο δεν συγκεντρώνει πλέον όλες τις διαθέσιμες πληροφορίες

για την πιθανότητα χρεοκοπίας και ανάκαμψης της Ελλάδας που περιέχονται στους κρατικούς τίτλους, ενώ συνιστά αξιολόγηση της πορείας των ελληνικών ομολόγων μέσα από την πιθανότητα χρεοκοπίας της χώρας.

Η γερμανική τράπεζα παροτρύνει τους επενδυτές να αγοράσουν ελληνικό χρέος, επωφελούμενοι από την αναστροφή καμπυλότητας στην καμπύλη των ελληνικών ομολόγων.

Επίσης, όπως αναφέρει στην ίδια έκθεση, αναμένει περισσότερες οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα, ενώ εκτιμά πως προσεγγίζονται ολοένα και περισσότερο οι στόχοι στην οικονομία. Η Deutsche Bank δηλώνει αισιόδοξη όσον αφορά τα ελληνικά ομόλογα, καθώς όπως εξηγεί το ποσοστό που πλέον διακρατούν οι ιδιώτες είναι σημαντικά περιορισμένο (στο 10% του συνολικού χρέους) ενώ παρατηρείται και πολιτική βούληση από πλευράς ελληνικής κυβέρνησης για ανάκτηση της πρόσβασης στις αγορές.

Όσον αφορά τις ρήτρες που συνδέονται με το ελληνικό ΑΕΠ (warrants), η Deutsche Bank εκτιμά πως, δεδομένων των μακροοικονομικών θεμελιωδών, αυτές θα αρχίσουν να αποπληρώνονται το 2023, ενώ θεωρεί πως τα warrants είναι υποτιμημένα κατά 22%.

Keywords
Τυχαία Θέματα