«Daniel»: Αρχίζει τις επόμενες ώρες η καταβολή αποζημιώσεων στους πληγέντες

Για τις τελευταίες ενέργειες στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας και την πορεία αποκατάστασης των καταστροφών ενημερώθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε τηλεδιάσκεψη νωρίτερα σήμερα Παρασκευή με το Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων στη Λάρισα.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην καταβολή αποζημιώσεων στους πληγέντες, η οποία σε χρόνο-ρεκόρ αρχίζει τις επόμενες ώρες. Σημειώνεται ότι για τα χωριά που επλήγησαν ολικώς η καταβολή στους κατοίκους που μπορούν να εντοπιστούν από τις διασταυρώσεις της ΑΑΔΕ

θα γίνεται αυτοματοποιημένα, χωρίς την υποβολή αίτησης, αλλά βάσει στοιχείων που επεξεργάζονται το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και η ΑΑΔΕ. Παράλληλα, συνεχίζεται η υποβολή αιτήσεων στην πλατφόρμα της πρώτης αρωγής arogi.gov.gr.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώθηκε για τον ρυθμό συλλογής νεκρών ζώων από τις πληγείσες περιοχές, ο οποίος προχωρά με εντατικούς ρυθμούς και με τη συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων.

Θα ακολουθήσει, σήμερα το απόγευμα, αναλυτική ενημέρωση από το Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Keywords
Αναζητήσεις
daniel-archizei-tis-epomenes-ores-i-katavoli-apozimioseon-stous-pligentes.htm
Τυχαία Θέματα