Cyta: Δίνει δάνειο στο κυπριακό κράτος παρά την αντίδραση των εργαζομένων, μέχρι να φτάσει ρευστό στην Κύπρο από την ευρωζώνη

Ένεση ρευστότητας αποφάσισε χθες να δώσει το ΔΣ της Cyta στο κυπριακό κράτος για να αντεπεξέλθει στις συνθήκες ρευστοτικής στενότητας που αντιμετωπίζει, μέχρι να εισρεύσουν τα χρήματα από το μηχανισμό.

Όπως μεταδίδει το Stockwatch, η απόφαση λήφθηκε χθες βράδυ κατά πλειοψηφία μετά από μαραθώνια συνεδρίαση του ΔΣ  και παρά την προειδοποίηση των εργαζομένων ότι θα προκληθεί εργατική αναταραχή, εάν η διοίκηση του οργανισμού ελάμβανε μία τέτοια απόφαση.

Ο πρόεδρος του ΔΣ της Cyta, Στάθης Κιττής, σε δηλώσεις του το πρωί στη StockWatch, αφού επιβεβαίωσε τη σχετική απόφαση της Αρχής, επεσήμανε ότι για σκοπούς διασφάλισης της αποπληρωμής του δανείου προς το κράτος, έχουν συμφωνηθεί πρόνοιες που δεν αφήνουν οποιαδήποτε περιθώρια να μην επιστραφεί όλο το ποσό του δανείου στα ταμείο συντάξεων.

Σύμφωνα με τον κ. Κιττή, ο υπουργός Οικονομικών Βάσος Σιαρλή με επιστολή που απέστειλε χθες το βράδυ προς το ΔΣ του οργανισμού, διαβεβαιώνει ότι μόλις η Κυπριακή Δημοκρατία εξασφαλίσει την πρώτη δόση μετά την υπογραφή του μνημονίου, η πρώτη αποπληρωμή θα αφορά το ταμείο συντάξεων της Cyta.

Keywords
Τυχαία Θέματα