Credit Suisse: Overweight στις παγκόσμιες μετοχές – Στόχος οι 1.900 μονάδες στον S&P 500 στα τέλη του 2014

Οι αγορές, και ειδικά αυτές των ΗΠΑ, αποδείχθηκαν ιδιαίτερα ανθεκτικές το 2013 παρά τις πολλές αντιξοότητες, σημειώνει η Credit Suisse.

Σε σημείωμα προς τους πελάτες της, η τράπεζα τονίζει πως υπάρχει μεν το ενδεχόμενο μικρής οπισθοχώρησης στο επόμενο διάστημα, ωστόσο, θα χρειαστεί να συμβεί κάτι πολύ σημαντικό για να έλθει κάποια «σοβαρή» διόρθωση, άνω του 10%.

Όπως σημειώνει, για να συμβεί ένα έντονο sell-off στις αγορές,

θα πρέπει:

Να υπάρξει ένα σαφές νομισματικό σοκ με αύξηση των επιτοκίων. Αυτό είναι πιθανό να συμβεί μετά τα μέσα του 2015.Οι μετοχές γίνουν σαφώς ακριβότερες σε σχέση με τα ομόλογα, δηλαδή η απόδοση του 10ετούς ομολόγου των ΗΠΑ αυξηθεί πάνω από το 3,5%.Οι δείκτες διάθεσης επενδυτικού ρίσκου «χτύπησουν» υπερβολικά υψηλά επίπεδαΈνα παγκόσμιο μακροοικονομικό σοκ, όπως μια μεγαλύτερη από την αναμενόμενη επιβράδυνση στην Κίνα ή πολιτικές κρίσεις στην περιφερειακή Ευρώπη.

Aπουσία οποιουδήποτε από τους παραπάνω παράγοντες, η Credit Suisse παραμένει overweight στις παγκόσμιες μετοχές, με στόχο τις 1.900 μονάδες για τον δείκτη S&P 500 στα τέλη του 2014.

Πάντως, καθώς οι δείκτες έχουν ήδη ξεπεράσει τους στόχους που έχει θέσει η τράπεζα για τα τέλη του 2013, σημειώνει πως υπάρχει περίπτωση μίας ήπιας οπισθοχώρησης στο βραχυπρόθεσμο διάστημα.

H πιθανότητα η Fed να προχωρήσει στο tapering νωρίτερα από το αναμενόμενο και έντος του 2013, και το ότι τα μακροοικονομικά στοιχεία δεν φαίνεται να έχουν ανακάμψει από την πτώση του Σεπτεμβρίου δίνουν πιθανότητα μικρής οπισθοχώρησης των αγορών στο προσεχές διάστημα, αλλά δεν αναμένεται κάποια μεγάλη διόρθωση, και στους επόμενους 6 με 12 μήνες οι μετοχές θα κινηθούν σημαντικά υψηλότερα.

Keywords
Τυχαία Θέματα