Coca Cola “παράνομη” στα κατεχόμενα της Κύπρου

Σε ανακοίνωση της κυπριακής εταιρείας «Αδερφοί Λανίτη», που είναι μέλος της ελληνικής εταιρείας Coca Cola από το 2006 και επίσημος διανομέας στην Κύπρο, σχετικά με το θέμα της παραγωγής στα κατεχόμενα, αναφέρεται στην ιστοσελίδα της η τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Κίπρις Ποστασί».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Coca Cola Ελλάδας
έχει ανακοινώσει πως η παραγωγή των αναψυκτικών στα κατεχόμενα, που ξεκίνησε το Σεπτέμβριο του 2015, από ξένο προμηθευτή αξιοποιώντας υφιστάμενες εγκαταστάσεις παραγωγής, είναι χωρίς άδεια.

Όπως αναφέρει η «Κίπρις Ποστασί», η εταιρεία «Λανίτης» δεν μπορεί να ασκήσει τα δικαιώματα διανομής στο βόρειο μέρος της Κύπρο λόγω της πολιτικής κατάστασης.

Η τουρκοκυπριακή ιστοσελίδα σημειώνει πως η τουρκική εφημερίδα «Μιλλιέτ» έγραφε σε παλαιότερο δημοσίευμά της πως η εταιρεία Coca Cola Company είχε ανάψει το πράσινο φως για επενδύσεις στο ψευδοκράτος και η παραγωγή του αναψυκτικού στα κατεχόμενα θα άρχιζε τον Αύγουστο.

Ο CEO της Coca Cola Μουχτάρ Κεντ είχε τότε δηλώσει στη «Μιλλιέτ» ότι η εταιρεία είχε βρει ένα εργοστάσιο στον Καραβά και προγραμμάτιζε να αρχίσει την παραγωγή «αφού δεν υπήρχε αντίρρηση από την ελληνοκυπριακή πλευρά».

Η επένδυση αυτή κόστισε περίπου 2,9 εκ ευρώ, σύμφωνα με το δημοσίευμα. Προηγούμενως, σημειώνεται, το συγκεκριμένο αναψυκτικό παράγοταν στην Τουρκία, εισαγόταν στα κατεχόμενα και διανεμόταν εκεί από την εταιρεία Κανέρ.

Keywords
Τυχαία Θέματα