Champions League: ΑΕΚ – Μπενφίκα 2-3

Άγγιξε το θαύμα η ΑΕΚ, αλλά στο τέλος ηττήθηκε 3-2 από τη Μπενφίκα στο ΟΑΚΑ, στη 2η αγωνιστική του 5ου ομίλου του Champions League.

Οι «Αετοί» προηγήθηκαν 2-0 στο ημίχρονο με τους Σεφέροβιτς (6΄), Γκριμάλντο (15΄), η Ενωση ισοφάρισε με τον Κλωναρίδη (53΄,63΄), έχασε πολλές ευκαιρίες,

αλλά στη μοναδική επιθετική προσπάθεια της Μπενφίκα στο β΄ ημίχρονο, ο Άλφα Σεμέντο διαμόρφωσε το τελικό σκορ στο 74΄.

Οι φιλοξενούμενοι ολοκλήρωσαν το ματς με 10 παίκτες, καθώς αποβλήθηκε στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου ο Ρούμπεν Ντίας με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Στο 6΄ ο Μπάρκας απέκρουσε με τα πόδια το σουτ του Γκέντσον και από λάθος τοποθέτηση της άμυνας ο Σεφέροβιτς πήρε το «ριμπάουντ» και άνοιξε το σκορ.

Στο 15΄ από σέντρα του Πίτσι ο Γκριμάλντο σκόραρε και 2-0.

Η ΑΕΚ δεν έβγαλε αντίδραση με εξαίρεση ένα σουτ του Μπακασέτα στο 45΄ που έδιωξε πολύ δύσκολα ο Βλαχοδήμος.
Ό

μως στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, τα δεδομένα ανατράπηκαν. Ο Ρούμπεν Ντίας πήγε επικίνδυνα στη διεκδίκηση της μπάλας με τον Πόνσε και αντίκρισε -σωστά- τη δεύτερη κίτρινη κάρτα.
Το αριθμητικό πλεονέκτημα δημιούργησε προσδοκίες οι οποίες μετατράπηκαν σε θύελλα ενθουσιασμού όταν η ΑΕΚ κατάφερε να ξαναμπεί στο ματς, νωρίς στο β΄ ημίχρονο.

Στο 53΄ από ασίστ του Χουλτ, ο Βίκτωρας Κλωναρίδης μείωσε σε 1-2 πετυχαίνοντας το 3ο φετινό του γκολ στην Ευρώπη. Οι πρωταθλητές κυριαρχούσαν ολοκληρωτικά ενώ ο προπονητής της Μπενφίκα έμοιαζε πανικόβλητος αποσύροντας τους πλέον επικίνδυνους παίκτες του, Πίτσι, Σάλβιο, προκειμένου να αμυνθεί μαζικά.

Ετσι στο 63΄ ο Μπακασέτας σέντραρε από δεξιά, ο Οικονόμου έβγαλε απίθανη ασίστ με το κεφάλι στον Κλωναρίδη κι αυτός από κοντά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, γράφοντας το 2-2.

Ο Κλωναρίδη άγγιξε το χατ-τρικ και η ΑΕΚ την απόλυτη ανατροπή στο 73΄ όταν βρέθηκε τετ-α-τετ από ασίστ του Μπακασέτα, όμως ο Βλαχοδήμος πραγματοποίησε φανταστική απόκρουση.

Ένα λεπτό αργότερα η Μπενφίκα πήρε ξανά προβάδισμα στο σκορ με σουτ του Άλφα Σεμέντο έξω από την περιοχή. O 21χρονος που είχε μπει ως αλλαγή, πέτυχε το πρώτο γκολ της καριέρας του με τη Μπενφίκα

ΑΕΚ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Μπάρκας, Μπακάκης, Οικονόμου (λ.τρ. Τσόσιτς), Τσιγκρίνσκι, Χουλτ, Σιμόες (80΄ Γκάλο), Γαλανόπουλος, Κλωναρίδης, Μπακασέτας, Μάνταλος, Πόνσε (λ.τρ. 61΄ Γιακουμάκης)

ΜΠΕΝΦΙΚΑ (Ρούι Βιτόρια): Βλαχοδήμος, Αντρέ Αλμέιδα, Ρούμπεν Ντίας, Κόντι, Γκριμάλντο, Φέισα, Γκέντσον, Πίτσι (62΄ Αλφα Σεμέντο), Ράφα (84΄ Σέρβι), Σάλβιο (46’ Λέμα), Σεφέροβιτς

Keywords
Τυχαία Θέματα