Cenergy Holdings: Οι αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης -Διανομή μερίσματος 0,05 ευρώ ανά μετοχή

Στην έγκριση των ετησίων οικονομικών καταστάσεων για το οικονομικό έτος που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2022, συμπεριλαμβανομένης της διάθεσης των αποτελεσμάτων χρήσης και της διανομής μεικτού μερίσματος 0,05 ευρώ ανά μετοχή, προχώρησε, μεταξύ άλλων, η σημερινή Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της Cenergy Holdings SA.

Κατά τη συνέλευση, παρέστησαν και εκπροσωπήθηκαν μέτοχοι που αντιπροσωπεύουν 157.542.965 μετοχές (δηλαδή 82,85 % του συνολικού αριθμού των 190.162.681 μετοχών της εταιρείας), ικανοποιώντας τις απαιτήσεις περί απαρτίας του καταστατικού της εταιρίας, όπως αναφέρει η εισηγμένη

σε σχετική ανακοίνωση.

Όπως αναφέρει η εταιρεία σε σχετική ανακοίνωση, το μεικτό ποσό 0,05 ευρώ ανά μετοχή, υπόκειται σε παρακράτηση φόρου μερισμάτων 30% (*) σύμφωνα με τη Βελγική νομοθεσία.

Η ημερομηνία καταγραφής των δικαιούχων του μερίσματος (record date) είναι η Τρίτη, 20 Ιουνίου 2023 (ημερομηνία αποκοπής μερίσματος είναι η Δευτέρα, 19 Ιουνίου 2023)

Η ημερομηνία έναρξης καταβολής μερίσματος είναι η Τετάρτη, 21 Ιουνίου 2023, μέσω της τράπεζας ING Belgium.

Όσον αφορά στους μετόχους που οι μετοχές τους διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο Αθηνών, και τηρούνται στο Ελληνικό Κεντρικό Αποθετήριο Τίτλων Α.Ε., η καταβολή του μερίσματος θα πραγματοποιηθεί μέσω των Χειριστών του Συστήματος Άυλων Τίτλων (Σ.Α.Τ.), αφού τα ποσά καταβληθούν στους Χειριστές από το Ελληνικό Κεντρικό Αποθετήριο Τίτλων Α.Ε.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι κ.κ. μέτοχοι μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Εξυπηρέτησης Μετόχων (κ. Σ. Ζαΐρη, [email protected]).

(*) Το τελικό καθαρό μέρισμα δύναται να διαφοροποιηθεί, καθώς οι βελγικές φορολογικές αρχές επιβάλλουν παρακράτηση φόρου και διατυπώσεις φορολογικής συμμόρφωσης, ανάλογα με τη φορολογική κατοικία του μετόχου.

Αποτελέσματα της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της 30ης Μαΐου 2023

Keywords
Αναζητήσεις
cenergy-holdings-oi-apofaseis-tis-genikis-synelefsis--dianomi-merismatos-005-evro-ana-metochi.htm
Τυχαία Θέματα